Vergeten heden

Prijs € 22,90

Uitverkocht

M. van Oorschot, P.P. Schouten

Paperback | Juni 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dementie en andere ziektes aan de hersenen die ons het heden doen vergeten slaan veelal toe als we oud worden. Maar ook jonge mensen kan het overkomen. In onze maatschappij hebben we de oplossing bedacht om mensen die het heden vergeten zijn in een verzorgingstehuis te plaatsen. Zo vanzelfsprekend is die oplossing niet. Een van de dingen die we daarmee doen is ze uit ons bewustzijn bannen, ze zijn geen deel meer van onze burgerlijke samenleving. Wellicht zou de maatschappij er anders uit zien als ze een integraal deel van ons dagelijks bestaan zouden zijn. Dit beeldboek laat mensen die hun heden vergeten zijn, weer terugkeren. Dat is de essentie van dit beeldboek. Wie weet kan het ook anders. Martijn van Oorschot, Peter-Paul Schouten en Arthur van Riet geven met dit boek weer gezicht aan deze mensen. Verpleeghuis Zonnehoeve dat verblijf, behandeling en begeleiding biedt aan circa 150 mensen met een psychogeriatrische aandoening, maakte deze uitgave mogelijk.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
M. van Oorschot, P.P. Schouten
Uitgever
SWP
ISBN
9789066659193
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2008
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Dementie en andere ziektes aan de hersenen die ons het heden doen vergeten slaan veelal toe als we oud worden. Maar ook jonge mensen kan het overkomen. In onze maatschappij hebben we de oplossing bedacht om mensen die het heden vergeten zijn in een verzorgingstehuis te plaatsen. Zo vanzelfsprekend is die oplossing niet. Een van de dingen die we daarmee doen is ze uit ons bewustzijn bannen, ze zijn geen deel meer van onze burgerlijke samenleving. Wellicht zou de maatschappij er anders uit zien als ze een integraal deel van ons dagelijks bestaan zouden zijn. Dit beeldboek laat mensen die hun heden vergeten zijn, weer terugkeren. Dat is de essentie van dit beeldboek. Wie weet kan het ook anders.

Martijn van Oorschot, Peter-Paul Schouten en Arthur van Riet geven met dit boek weer gezicht aan deze mensen. Verpleeghuis Zonnehoeve dat verblijf, behandeling en begeleiding biedt aan circa 150 mensen met een psychogeriatrische aandoening, maakte deze uitgave mogelijk.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
M. van Oorschot, P.P. Schouten
Uitgever
SWP
ISBN
9789066659193
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2008
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90