Architectuur voor de gezondheidszorg in Nederland

Prijs € 49,95

Uitverkocht

Noor Mens, Cor Wagenaar

Hardback | Juni 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Architectuur voor de gezondheidszorg in Nederland beschrijft de ontwikkeling van gebouwen voor gezondheidszorg: ziekenhuizen, psychiatrische ziekenhuizen en woon- en zorggebouwen voor ouderen. De architectuur van deze gebouwen is vanaf het ontstaan van de eerste instellingen sterk aan verandering onderhevig geweest. Ontwikkelingen in de geneeskunde, maatschappelijke veranderingen, de perceptie van de patiënt, de rol van de overheid en natuurlijk architectonische ideologieën en theorieën hebben de vorm van deze gebouwen in hoge mate bepaald Acht hoofdstukken geven in chronologische volgorde een beeld van de architectuur van gebouwen voor gezondheidszorg vanaf het ontstaan als afzonderlijk type tot en met de meest recente moderne zorg complexen. Daarnaast zijn vijftig gebouwen van de laatste anderhalve eeuw beschreven en uitgebreid geïllustreerd. In een reeks thematische teksten worden specifieke aspecten van de nationale en internationale architectuur van de twintigste en eenentwintigste eeuw gerelateerd aan zorggebouwen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Noor Mens, Cor Wagenaar
Uitgever
nai010 uitgevers/publishers
ISBN
9789056627331
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2010
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
351

Beschrijving

Architectuur voor de gezondheidszorg in Nederland beschrijft de ontwikkeling van gebouwen voor gezondheidszorg: ziekenhuizen, psychiatrische ziekenhuizen en woon- en zorggebouwen voor ouderen. De architectuur van deze gebouwen is vanaf het ontstaan van de eerste instellingen sterk aan verandering onderhevig geweest. Ontwikkelingen in de geneeskunde, maatschappelijke veranderingen, de perceptie van de patiënt, de rol van de overheid en natuurlijk architectonische ideologieën en theorieën hebben de vorm van deze gebouwen in hoge mate bepaald
Acht hoofdstukken geven in chronologische volgorde een beeld van de architectuur van gebouwen voor gezondheidszorg vanaf het ontstaan als afzonderlijk type tot en met de meest recente moderne zorg complexen. Daarnaast zijn vijftig gebouwen van de laatste anderhalve eeuw beschreven en uitgebreid geïllustreerd. In een reeks thematische teksten worden specifieke aspecten van de nationale en internationale architectuur van de twintigste en eenentwintigste eeuw gerelateerd aan zorggebouwen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Noor Mens, Cor Wagenaar
Uitgever
nai010 uitgevers/publishers
ISBN
9789056627331
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juni 2010
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
351

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90