Contemporary culture

New Directions in Arts and Humanities Research

Prijs € 41,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Paperback | Juli 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Zijn de geesteswetenschappen nog steeds relevant? In deze publicatie wordt betoogd dat de geesteswetenschappen hun betekenis voor de samenleving kunnen terugwinnen door het stellen van nieuwe vragen en door het komen met nieuwe antwoorden. In de essays in dit boek wordt onderzocht hoe sinds de jaren negentig in elkaar grijpende processen van mediatisering, globalisering en commercialisering de culturele praktijk, sociaal gedrag en het gevoel van solidariteit hebben gevormd. - Judith Thissen is als senior docent-onderzoeker werkzaam op het departement Media & Cultuurwetenschappen van de Universiteit Utrecht.- Robert Zwijnenberg is hoogleraar Kunstgeschiedenis in relatie tot wetenschap en technologie aan Universiteit Leiden en directeur van The Arts and Genomics Centre (Leiden).- Kitty Zijlmans is hoogleraar Kunstgeschiedenis van de nieuwste tijd, World Art Studies aan de Universiteit Leiden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Amsterdam University Press
ISBN
9789089644749
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig

Beschrijving

Zijn de geesteswetenschappen nog steeds relevant? In deze publicatie wordt betoogd dat de geesteswetenschappen hun betekenis voor de samenleving kunnen terugwinnen door het stellen van nieuwe vragen en door het komen met nieuwe antwoorden.

In de essays in dit boek wordt onderzocht hoe sinds de jaren negentig in elkaar grijpende processen van mediatisering, globalisering en commercialisering de culturele praktijk, sociaal gedrag en het gevoel van solidariteit hebben gevormd.

- Judith Thissen is als senior docent-onderzoeker werkzaam op het departement Media & Cultuurwetenschappen van de Universiteit Utrecht.
- Robert Zwijnenberg is hoogleraar Kunstgeschiedenis in relatie tot wetenschap en technologie aan Universiteit Leiden en directeur van The Arts and Genomics Centre (Leiden).
- Kitty Zijlmans is hoogleraar Kunstgeschiedenis van de nieuwste tijd, World Art Studies aan de Universiteit Leiden.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Amsterdam University Press
ISBN
9789089644749
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90