Sybold van Ravensteyn architect

Prijs € 55,00

Niet beschikbaar

Kees Rouw

Hardback | November 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het fantasierijke oeuvre van architect Sybold van Ravesteyn (1889-1983) is atypisch voor de twintigste-eeuwse architectuur in Nederland in stijl en grilligheid. Deze rijk geïllustreerde publicatie over de onorthodoxe heer en 'kameleon uit overtuiging' Sybold van Ravesteyn, werkzaam voor zowel de spoorwegen als particuliere opdrachtgevers, is een pakkende biografie van een unieke architect, ontwerper van meubelen, typograaf en publicist.Na een korte flirt met de Amsterdamse School ontplooide Van Ravesteyn zich als inventief ontwerper in de Nieuw Zakelijke stijl. Uit verlangen naar grandeur en frivoliteit veranderde hij vanaf 1936 in een pleitbezorger van een nieuwe stijl, de Nederlandse neobarok, met ornament, toegepaste kunst en frivole meubelen. Na 1945 vervolgde hij zijn carrière in twee stijlen: één die aansluit bij het traditionalisme, gepredikt door de Delftse School, en de andere volgens het internationaal georiënteerde functionalisme.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Kees Rouw
Uitgever
nai010 uitgevers/publishers
ISBN
9789462081185
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2014
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
312

Beschrijving

Het fantasierijke oeuvre van architect Sybold van Ravesteyn (1889-1983) is atypisch voor de twintigste-eeuwse architectuur in Nederland in stijl en grilligheid. Deze rijk geïllustreerde publicatie over de onorthodoxe heer en 'kameleon uit overtuiging' Sybold van Ravesteyn, werkzaam voor zowel de spoorwegen als particuliere opdrachtgevers, is een pakkende biografie van een unieke architect, ontwerper van meubelen, typograaf en publicist.
Na een korte flirt met de Amsterdamse School ontplooide Van Ravesteyn zich als inventief ontwerper in de Nieuw Zakelijke stijl. Uit verlangen naar grandeur en frivoliteit veranderde hij vanaf 1936 in een pleitbezorger van een nieuwe stijl, de Nederlandse neobarok, met ornament, toegepaste kunst en frivole meubelen. Na 1945 vervolgde hij zijn carrière in twee stijlen: één die aansluit bij het traditionalisme, gepredikt door de Delftse School, en de andere volgens het internationaal georiënteerde functionalisme.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Kees Rouw
Uitgever
nai010 uitgevers/publishers
ISBN
9789462081185
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2014
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
312

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90