The Signature Style of Frans Hals

painting, subjectivity, and the market in early modernity

Prijs € 49,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Christopher D.M. Atkins

Paperback | Januari 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Welke functie en betekenis had de manier van werken van Frans Hals? Frans Hals had een karakteristiek gebruik van verf. Welke functie en betekenis had zijn manier van werken? Dit boek is het resultaat van het eerste onderzoek dat daarnaar is gedaan. Christopher Atkins verkent de uniciteit van Frans Hals' aanpak, de relatie tussen zijn werkwijze en de zeventiende- eeuwse esthetiek, de economische motieven en voordelen van zijn methode, de ogenschijnlijke moderniteit van zijn stijl en de wijze waarop die een merknaam werd. Atkins laat zien hoe de door Frans Hals bewust gecultiveerde manier ven van schilderen functioneerde, zowel in zijn eigen tijd als voor latere generaties toeschouwers. Dit biedt een volledig nieuw begrip van het werk van deze Nederlandse grootmeester uit de Gouden Eeuw en een van de meest invloedrijke schilders uit de westerse kunstgeschiedenis. Christopher D.M. Atkins is assistentprofessor Kunstgeschiedenis aan het Queens College en de City University in New York, Verenigde Staten.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Christopher D.M. Atkins
Uitgever
Amsterdam University Press
ISBN
9789089643353
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2012
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig

Beschrijving

Welke functie en betekenis had de manier van werken van Frans Hals?

Frans Hals had een karakteristiek gebruik van verf. Welke functie en betekenis had zijn manier van werken? Dit boek is het resultaat van het eerste onderzoek dat daarnaar is gedaan. Christopher Atkins verkent de uniciteit van Frans Hals' aanpak, de relatie tussen zijn werkwijze en de zeventiende- eeuwse esthetiek, de economische motieven en voordelen van zijn methode, de ogenschijnlijke moderniteit van zijn stijl en de wijze waarop die een merknaam werd.
Atkins laat zien hoe de door Frans Hals bewust gecultiveerde manier ven van schilderen functioneerde, zowel in zijn eigen tijd als voor latere generaties toeschouwers. Dit biedt een volledig nieuw begrip van het werk van deze Nederlandse grootmeester uit de Gouden Eeuw en een van de meest invloedrijke schilders uit de westerse kunstgeschiedenis.

Christopher D.M. Atkins is assistentprofessor Kunstgeschiedenis aan het Queens College en de City University in New York, Verenigde Staten.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Christopher D.M. Atkins
Uitgever
Amsterdam University Press
ISBN
9789089643353
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2012
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90