Het grote Kunstboek

Prijs € 49,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Hardback | Oktober 2012 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 1 beoordeling
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

Grenzen worden doorbroken door zonder onderscheid kunstwerken van alle tijdens, scholen, visies en technieken door elkaar te presenteren. Alleen in dit boek kan Van der Goes worden vergeleken met Van Gogh, Duccio worden teruggevonden naast Duchamp, Mondriaan bekeken samen met Monet, of kan Warhol tegenover Waterhouse worden geplaatst. Elke kunstenaar heeft een eigen pagina met een afbeelding in kleur en informatie over het kunstwerk en zijn schepper. De beschrijvingen zijn aangevuld met verwijzingen naar verwante kunstenaars. Technische termen en stijlen en stromingen worden achterin het boek toegelicht. Ook is een lijst opgenomen met adressen van musea en galeries waar de werken kunnen worden bezichtigd. Door traditionele kunsthistorische classificaties terzijde te schuiven, biedt Het Grote Kunst Boek een frisse en originele benadering van de beeldende kunst: een uniek visueel bronnenboek waarin de hoogtepunten van onze cultuur een plaats hebben gevonden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Uitgeverij WBOOKS
ISBN
9789040007682
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Grenzen worden doorbroken door zonder onderscheid kunstwerken van alle tijdens, scholen, visies en technieken door elkaar te presenteren. Alleen in dit boek kan Van der Goes worden vergeleken met Van Gogh, Duccio worden teruggevonden naast Duchamp, Mondriaan bekeken samen met Monet, of kan Warhol tegenover Waterhouse worden geplaatst.
Elke kunstenaar heeft een eigen pagina met een afbeelding in kleur en informatie over het kunstwerk en zijn schepper. De beschrijvingen zijn aangevuld met verwijzingen naar verwante kunstenaars. Technische termen en stijlen en stromingen worden achterin het boek toegelicht. Ook is een lijst opgenomen met adressen van musea en galeries waar de werken kunnen worden bezichtigd.
Door traditionele kunsthistorische classificaties terzijde te schuiven, biedt Het Grote Kunst Boek een frisse en originele benadering van de beeldende kunst: een uniek visueel bronnenboek waarin de hoogtepunten van onze cultuur een plaats hebben gevonden.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Uitgeverij WBOOKS
ISBN
9789040007682
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90