The School as City

Prijs € 19,50

Uitverkocht

Moniek van de Vall, Gustaaf Vos

Juli 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Indringend document van een van Nederlands belangrijkste architecten. De school als stad toont een van ’s werelds invloedrijkste scholenbouwers, de Nederlandse architect Herman Hertzberger, en zijn strijd om zijn plannen uitgevoerd te krijgen. De huidige maatschappelijke realiteit staat soms op gespannen voet met zijn idealen. Hij worstelt, moppert, relativeert, geniet en haalt daar waar mogelijk zijn gelijk. Herman Hertzberger (1932) is een man die zijn theorieën koestert en bekendstaat om zijn welbespraaktheid en didactische kwali-teiten. Door te tonen hij werkt aan de verschillende scholen, laat de publicatie en de film zien in hoeverre zijn theorieën ook wer-kelijk gestalte krijgen in de praktijk, met alle obstakels van dien. Hoe hij het spel tussen opdrachtgever, gebruiker en ontwerper speelt – met een enorme bevlogenheid, inlevingsvermogen en humor. De dvd-uitgave biedt ook de tekst ‘Vijftig jaar scholen’ van Herman Hertzberger. Filmmakers Moniek van de Vall en Gustaaf Vos volgden Herman Hertzberger gedurende ruim drie jaar en werkten vanaf 2007 aan de totstandkoming van The School as City.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Moniek van de Vall, Gustaaf Vos
Uitgever
nai010 uitgevers/publishers
ISBN
9789462080164
Bindwijze
Publicatiedatum
Juli 2012
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Meerdere talen
Aantal Pagina's
16

Beschrijving

Indringend document van een van Nederlands belangrijkste architecten. De school als stad toont een van ’s werelds invloedrijkste scholenbouwers, de Nederlandse architect Herman Hertzberger, en zijn strijd om zijn plannen uitgevoerd te krijgen. De huidige maatschappelijke realiteit staat soms op gespannen voet met zijn idealen. Hij worstelt, moppert, relativeert, geniet en haalt daar waar mogelijk zijn gelijk.

Herman Hertzberger (1932) is een man die zijn theorieën koestert en bekendstaat om zijn welbespraaktheid en didactische kwali-teiten. Door te tonen hij werkt aan de verschillende scholen, laat de publicatie en de film zien in hoeverre zijn theorieën ook wer-kelijk gestalte krijgen in de praktijk, met alle obstakels van dien. Hoe hij het spel tussen opdrachtgever, gebruiker en ontwerper speelt – met een enorme bevlogenheid, inlevingsvermogen en humor. De dvd-uitgave biedt ook de tekst ‘Vijftig jaar scholen’ van Herman Hertzberger.

Filmmakers Moniek van de Vall en Gustaaf Vos volgden Herman Hertzberger gedurende ruim drie jaar en werkten vanaf 2007 aan de totstandkoming van The School as City.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Moniek van de Vall, Gustaaf Vos
Uitgever
nai010 uitgevers/publishers
ISBN
9789462080164
Bindwijze
Publicatiedatum
Juli 2012
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Meerdere talen
Aantal Pagina's
16

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90