Scarlett Hooft Graafland in Altiplano

een Nederlandse kunstenaar in Bolivia

Prijs € 27,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Alain-Paul Mallard

Paperback | April 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit indrukwekkende 'verslag' geeft een veelkleurige impressie van de totstandkoming van het werk van Scarlett Hooft Graafland. Naast de werken zelf, toont het ook hoe beeldend kunstenaar Scarlett Hooft Graafland haar fotowerken choreografeerde en registreerde in Bolivia. Tijdens de vele reizen door de hooglanden van dit land in de afgelopen acht jaar, werd zij daarbij geholpen door de Boliviaanse kunstenaar Gastón Ugalde. Het fotogenieke landschap van de zoutwoestijn Salar de Uyuni hoog in de Boliviaanse Andes vormt door zijn natuurlijke eigenschappen van verblindende witheid en magische spiegeling de achtergrond van veel van Scarlett Hooft Graaflands meest pregnante beelden. Het is alsof ze niet alleen de mensen in het beeld, maar ook de natuur zelf en de daarin door haar aangebrachte, onnadrukkelijke attributen choreografeert. Boliviaanse vrouwen zitten met knalroze suikerspinnen op zoutbergjes - het zoet met het zout - op 'Sweating Sweethearts'; een beeld waarin Hooft Graafland haar engagement met de slechte maatschappelijke positie van deze vrouwen uitdrukt. Scarlett Hooft Graafland exposeerde recent in Huis Marseille museum voor fotogafie in Amsterdam (2011), het MoCCA museum in Toronto en in de Dutch Cultural Center op het World Expo in Shanghai.  

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Alain-Paul Mallard
Uitgever
Uitgeverij WBOOKS
ISBN
9789040003592
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
95

Beschrijving

Dit indrukwekkende 'verslag' geeft een veelkleurige impressie van de totstandkoming van het werk van Scarlett Hooft Graafland. Naast de werken zelf, toont het ook hoe beeldend kunstenaar Scarlett Hooft Graafland haar fotowerken choreografeerde en registreerde in Bolivia. Tijdens de vele reizen door de hooglanden van dit land in de afgelopen acht jaar, werd zij daarbij geholpen door de Boliviaanse kunstenaar Gastón Ugalde.

Het fotogenieke landschap van de zoutwoestijn Salar de Uyuni hoog in de Boliviaanse Andes vormt door zijn natuurlijke eigenschappen van verblindende witheid en magische spiegeling de achtergrond van veel van Scarlett Hooft Graaflands meest pregnante beelden. Het is alsof ze niet alleen de mensen in het beeld, maar ook de natuur zelf en de daarin door haar aangebrachte, onnadrukkelijke attributen choreografeert. Boliviaanse vrouwen zitten met knalroze suikerspinnen op zoutbergjes - het zoet met het zout - op 'Sweating Sweethearts'; een beeld waarin Hooft Graafland haar engagement met de slechte maatschappelijke positie van deze vrouwen uitdrukt.

Scarlett Hooft Graafland exposeerde recent in Huis Marseille museum voor fotogafie in Amsterdam (2011), het MoCCA museum in Toronto en in de Dutch Cultural Center op het World Expo in Shanghai.
 

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Alain-Paul Mallard
Uitgever
Uitgeverij WBOOKS
ISBN
9789040003592
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
95

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90