Studio Toscane - Karel Appel en Roberto Barni

Prijs € 21,90

Uitverkocht

Werner Van Den Belt

Paperback | September 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De wereldberoemde kunstenaar Karel Appel vestigde zich in 1989 op een landgoed in de Toscaanse heuvels. Geïnspireerd door de natuur en zijn directe omgeving maakte hij een serie spectaculaire sculpturen met gevonden huisraad en objecten afkomstig uit de wijnbouw. Sculpturen maken een essentieel onderdeel uit van het artistieke oeuvre van Karel Appel (1921-2006). De kinderlijk-spontane, rebelse en kleurrijke beelden kunnen beschouwd worden als persoonlijke uitingen van het gevoelsleven van de kunstenaar. Deze tentoonstelling gaat in op de ontstaansgeschiedenis en betekenis van de Toscaanse beelden. Er wordt een bijzondere serie getoond die in de periode 1989-1999 is ontstaan op het landgoed. De specifieke relatie tussen de kunstenaar en Toscane wordt nader belicht aan de hand van werken uit het oeuvre van de gerenommeerde Italiaanse schilder en beeldhouwer Roberto Barni (1939). Barni woont en werkt op een steenworp afstand van het vroegere landgoed van Appel.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Werner Van Den Belt
Uitgever
Ludion
ISBN
9789461300300
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Meerdere talen
Aantal Pagina's
112

Beschrijving

De wereldberoemde kunstenaar Karel Appel vestigde zich in 1989 op een landgoed in de Toscaanse heuvels. Geïnspireerd door de natuur en zijn directe omgeving maakte hij een serie spectaculaire sculpturen met gevonden huisraad en objecten afkomstig uit de wijnbouw. Sculpturen maken een essentieel onderdeel uit van het artistieke oeuvre van Karel Appel (1921-2006). De kinderlijk-spontane, rebelse en kleurrijke beelden kunnen beschouwd worden als persoonlijke uitingen van het gevoelsleven van de kunstenaar.

Deze tentoonstelling gaat in op de ontstaansgeschiedenis en betekenis van de Toscaanse beelden. Er wordt een bijzondere serie getoond die in de periode 1989-1999 is ontstaan op het landgoed. De specifieke relatie tussen de kunstenaar en Toscane wordt nader belicht aan de hand van werken uit het oeuvre van de gerenommeerde Italiaanse schilder en beeldhouwer Roberto Barni (1939). Barni woont en werkt op een steenworp afstand van het vroegere landgoed van Appel.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Werner Van Den Belt
Uitgever
Ludion
ISBN
9789461300300
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Meerdere talen
Aantal Pagina's
112

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90