De kunst van het kijken: Eros in de kunst

Prijs € 15,40

Niet beschikbaar

Flavio Febbraro

Paperback | Oktober 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Erotiek in de kunst is universeel in ruimte en in tijd. Zowel in de westerse cultuur als in India, China, het midden-oosten en Japan treffen we een gelijkaardige fascinatie aan voor het vruchtbare en het begeerlijke. De manier waarop die fascinatie wordt uitgebeeld, kan zoet zijn, agressief, suggestief, rustgevend of wild. Maar elke afbeelding zegt ook iets over het tijdperk, de cultuur en de moraal waarbinnen ze tot stand kwam. Eros in de kunst laat de geschiedenis van de erotische kunst zien vanaf de prehistorie tot vandaag. Het is een rijkelijk geïllustreerd boek met schilderijen, tekeningen, etsen en sculpturen van bekende kunstenaars als Titiaan, Rodin, Picasso, Giacometti en keith Haring. Maar ook van minder bekende oude Grieken, Romeinen, middeleeuwse kunstenaars en meesters uit Indië en het Verre Oosten. Alle reproducties, vaak met details, zijn voorzien van begeleidende kunsthistorische commentaar. Dit boek houdt het midden tussen verstild verlangen, uitbundige lust en zwoel genot.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Flavio Febbraro
Uitgever
De Bezige Bij
ISBN
9789461300027
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
384

Beschrijving

Erotiek in de kunst is universeel in ruimte en in tijd. Zowel in de westerse cultuur als in India, China, het midden-oosten en Japan treffen we een gelijkaardige fascinatie aan voor het vruchtbare en het begeerlijke. De manier waarop die fascinatie wordt uitgebeeld, kan zoet zijn, agressief, suggestief, rustgevend of wild. Maar elke afbeelding zegt ook iets over het tijdperk, de cultuur en de moraal waarbinnen ze tot stand kwam.

Eros in de kunst laat de geschiedenis van de erotische kunst zien vanaf de prehistorie tot vandaag. Het is een rijkelijk geïllustreerd boek met schilderijen, tekeningen, etsen en sculpturen van bekende kunstenaars als Titiaan, Rodin, Picasso, Giacometti en keith Haring. Maar ook van minder bekende oude Grieken, Romeinen, middeleeuwse kunstenaars en meesters uit Indië en het Verre Oosten.

Alle reproducties, vaak met details, zijn voorzien van begeleidende kunsthistorische commentaar. Dit boek houdt het midden tussen verstild verlangen, uitbundige lust en zwoel genot.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Flavio Febbraro
Uitgever
De Bezige Bij
ISBN
9789461300027
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
384

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90