Omstreden Normalisering

hoe de Vrije Universiteit veranderde in de lange jaren zeventig

Prijs € 23,50

Uitverkocht

Cees Paardekooper

Paperback | Juni 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In de jaren zestig zijn de universiteiten in Nederland in korte tijd radicaal veranderd. De oude professorenuniversiteit is geïmplodeerd, maar hoe nu verder? Verbeelding en illusie maken in de jaren zeventig plaats voor heftige politieke en bestuurlijke conflicten en complexe, vaak langdurige besluitvormingsprocessen. Ook aan de gereformeerde Vrije Universiteit woedt een hevige strijd. Hoe gaan de autoriteiten van de VU met de radicale, activistische studenten om? Hoe komt er een proces van democratisering op gang? Wat betekent dat voor het oorspronkelijke karakter van de VU en het onderwijs dat er gegeven werd?In 'Omstreden normalisering' beschrijft socioloog en bestuurskundige Cees Paardekooper de lange jaren zeventig aan de VU. Paardekooper analyseert het proces van modernisering en normalisering, de transformatie van de VU van elite-universiteit naar massa-universiteit, in een toegankelijk en met veel persoonlijke anekdotes en bijzondere verhalen doorspekt boek.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Cees Paardekooper
Uitgever
Gennep B.V., Uitgeverij Van
ISBN
9789461642189
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving


In de jaren zestig zijn de universiteiten in Nederland in korte tijd radicaal veranderd. De oude professorenuniversiteit is geïmplodeerd, maar hoe nu verder? Verbeelding en illusie maken in de jaren zeventig plaats voor heftige politieke en bestuurlijke conflicten en complexe, vaak langdurige besluitvormingsprocessen.

Ook aan de gereformeerde Vrije Universiteit woedt een hevige strijd. Hoe gaan de autoriteiten van de VU met de radicale, activistische studenten om? Hoe komt er een proces van democratisering op gang? Wat betekent dat voor het oorspronkelijke karakter van de VU en het onderwijs dat er gegeven werd?

In 'Omstreden normalisering' beschrijft socioloog en bestuurskundige Cees Paardekooper de lange jaren zeventig aan de VU. Paardekooper analyseert het proces van modernisering en normalisering, de transformatie van de VU van elite-universiteit naar massa-universiteit, in een toegankelijk en met veel persoonlijke anekdotes en bijzondere verhalen doorspekt boek.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Cees Paardekooper
Uitgever
Gennep B.V., Uitgeverij Van
ISBN
9789461642189
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90