Nieuwe geschiedenis van de fotografie in Nederland Nederlandse editie

Dutch Eyes

Prijs € 29,95

Uitverkocht

Hardback | April 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Gerrit Kiljan Hans Aarsman Adolphe Schaefer Otto Snoek Hans van der Meer Israël David Kiek J.M. Arsath Rois Inez van Lamsweerde Jacob Olie Jbz Jannes Linders Philip Mechanicus Wout Berger Rineke Dijkstra Werner Mantz Willem van de Poll Piet Zwart Pieter Jan Kaiser Willem Witsen Mark Kolthoff Woodbury & Page Paul Schuitema Jan Kamman Willem van Malsen Koos Breukel Cas Oorthuys Erich Salomon Wijnanda Deroo Steye Raviez Pieter Oosterhuis Willem Diepraam Robert Soublette Cesar Domela Martien Coppens Wim K. Steffen Joseph Jessurun de Mesquita Sanne Sannes Johan Huijsen Theo Baart Katharina Eleonore Behrend Ting Chan Ulay en Marina Abramovi? Paul Julien Munnich & Ermerins Vojta Dukát Wally Elenbaas John Fernhout Kassian Céphas Paul den Hollander Koen Wessing Oscar van Alphen Kryn Taconis Lidwien van de Ven Paul Citroen Marnix Goossens Viviane Sassen Morad Bouchakour Nico de Haas Hippolyte Joseph Caluyer Paul Huf Maria Hille Frank van der Salm Kijken Nederlandse ogen anders? Bestaat er zoiets als een specifiek Nederlandse fotografie? Wat is net karakter van de rijke fotografische tradities die Nederland kent en van het nationale fotografieklimaat? Deze vragen zijn des te urgenter nu de Nederlandse fotografie internationaal volop in de belangstelling staat. De geschiedenis van de fotografie in Nederland is tot nog toe slechts ten dele geschreven. Nieuwe geschiedenis van de fotografie in Nederland, Dutch Eyes geeft een rijk beeld van ontwikkelingen, gebeurtenissen en sleutelfiguren in de Nederlandse fotografie van 1839 tot op heden, gerelateerd aan de maatschappelijke, economische, sociale, technologische en culturele context van de betreffende periode. Het boek is opgezet rond een tiental thema's waaronder fotografie en de stad, engagement, koloniale fotografie en de blik op 'de ander', het landschap, het fotoboek als samenwerkingsproject en de relatie tussen fotografie en kunst. Terwijl deze thema's zich deels op een bepaalde periode toespitsen, bieden ze tegelijkertijd aanknopingspunten om sporen van ontwikkelingen in het verleden te traceren of hedendaagse ontwikkelingen te duiden. Het boek volgt dus geen strikt chronologische lijn en belicht onderwerpen vooral in hun onderlinge samenhang. De hoofdstukken zijn verrijkt met kaderteksten over beeldbepalende fotografen, tentoonstellingen, opvallende technieken, fotojournalistiek, fototijdschriften en uitgeverijen. Het boek bevat meer dan zeshonderd prachtige foto's van ruim tweehonderd fotografen. Uit de belangrijkste Nederlandse fotocollecties, waaronder het Nederlands Fotomuseum, het Stedelijk Museum Amsterdam, het Rijksmuseum, het Prentenkabinet van de Universiteitsbibliotheek Leiden en het Stadsarchief Amsterdam, is het beste gekozen. Deze uitgave is een onuitputtelijke bron voor iedereen die geïnteresseerd is in fotografie en beeldcultuur.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Uitgeverij WBOOKS
ISBN
9789040083372
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
576

Beschrijving

Gerrit Kiljan
Hans Aarsman
Adolphe Schaefer
Otto Snoek
Hans van der Meer
Israël David Kiek
J.M. Arsath Rois
Inez van Lamsweerde
Jacob Olie Jbz
Jannes Linders
Philip Mechanicus
Wout Berger
Rineke Dijkstra
Werner Mantz
Willem van de Poll
Piet Zwart
Pieter Jan Kaiser
Willem Witsen
Mark Kolthoff
Woodbury & Page
Paul Schuitema
Jan Kamman
Willem van Malsen
Koos Breukel
Cas Oorthuys
Erich Salomon
Wijnanda Deroo
Steye Raviez
Pieter Oosterhuis
Willem Diepraam
Robert Soublette
Cesar Domela
Martien Coppens
Wim K. Steffen
Joseph Jessurun de Mesquita
Sanne Sannes
Johan Huijsen
Theo Baart
Katharina Eleonore Behrend
Ting Chan
Ulay en Marina Abramovi?
Paul Julien
Munnich & Ermerins
Vojta Dukát
Wally Elenbaas
John Fernhout
Kassian Céphas
Paul den Hollander
Koen Wessing
Oscar van Alphen
Kryn Taconis
Lidwien van de Ven
Paul Citroen
Marnix Goossens
Viviane Sassen
Morad Bouchakour
Nico de Haas
Hippolyte Joseph Caluyer
Paul Huf
Maria Hille
Frank van der Salm
Kijken Nederlandse ogen anders? Bestaat er zoiets als een specifiek Nederlandse fotografie? Wat is net karakter van de rijke fotografische tradities die Nederland kent en van het nationale fotografieklimaat? Deze vragen zijn des te urgenter nu de Nederlandse fotografie internationaal volop in de belangstelling staat. De geschiedenis van de fotografie in Nederland is tot nog toe slechts ten dele geschreven.
Nieuwe geschiedenis van de fotografie in Nederland, Dutch Eyes geeft een rijk beeld van ontwikkelingen, gebeurtenissen en sleutelfiguren in de Nederlandse fotografie van 1839 tot op heden, gerelateerd aan de maatschappelijke, economische, sociale, technologische en culturele context van de betreffende periode. Het boek is opgezet rond een tiental thema's waaronder fotografie en de stad, engagement, koloniale fotografie en de blik op 'de ander', het landschap, het fotoboek als samenwerkingsproject en de relatie tussen fotografie en kunst. Terwijl deze thema's zich deels op een bepaalde periode toespitsen, bieden ze tegelijkertijd aanknopingspunten om sporen van ontwikkelingen in het verleden te traceren of hedendaagse ontwikkelingen te duiden. Het boek volgt dus geen strikt chronologische lijn en belicht onderwerpen vooral in hun onderlinge samenhang. De hoofdstukken zijn verrijkt met kaderteksten over beeldbepalende fotografen, tentoonstellingen, opvallende technieken, fotojournalistiek, fototijdschriften en uitgeverijen.
Het boek bevat meer dan zeshonderd prachtige foto's van ruim tweehonderd fotografen. Uit de belangrijkste Nederlandse fotocollecties, waaronder het Nederlands Fotomuseum, het Stedelijk Museum Amsterdam, het Rijksmuseum, het Prentenkabinet van de Universiteitsbibliotheek Leiden en het Stadsarchief Amsterdam, is het beste gekozen. Deze uitgave is een onuitputtelijke bron voor iedereen die geïnteresseerd is in fotografie en beeldcultuur.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Uitgeverij WBOOKS
ISBN
9789040083372
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
576

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90