Anton Gaudi

constructie van verleiding

Prijs € 33,40

Uitverkocht

Jan Molema

Hardback | Mei 2005 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De bouwwerken van Antoni Gaudí behoren tot de meest verleidelijke uit de wereldarchitectuur. Met hun beeldende kracht, bijzonder materiaalgebruik en krachtige kleuren appeleren ze direct aan onze zinnelijkheid. Jan Molema toog naar Spanje en bestudeerde de gebouwen ter plekke. Door het graven in archieven en het opmeten, analyseren en vergelijken van gerealiseerde gebouwen en ontwerpen, komt hij tot een verrassend inzicht. De bouwwerken – op het eerste gezicht onstuimig en onnavolgbaar – vinden hun oorsprong niet alleen in de ambachtelijke Catalaanse traditie. Gaudí’s bouwkunst is juist gebaseerd op feilloze geometrie, statica, en nieuwe bouwtechnieken en werd sterk beinvloed door verre culturen. Dit onderzoek naar de constructie van Gaudí’s schijnbaar ongebonden vormentaal is aangevuld met de foto’s die Emilio Canosa maakte en publiceerde in de tijd dat Gaudí ontwierp en bouwde.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jan Molema
Uitgever
Post Editions
ISBN
9789059730212
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Mei 2005
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
429

Beschrijving

De bouwwerken van Antoni Gaudí behoren tot de meest verleidelijke uit de wereldarchitectuur. Met hun beeldende kracht, bijzonder materiaalgebruik en krachtige kleuren appeleren ze direct aan onze zinnelijkheid.
Jan Molema toog naar Spanje en bestudeerde de gebouwen ter plekke. Door het graven in archieven en het opmeten, analyseren en vergelijken van gerealiseerde gebouwen en ontwerpen, komt hij tot een verrassend inzicht. De bouwwerken – op het eerste gezicht onstuimig en onnavolgbaar – vinden hun oorsprong niet alleen in de ambachtelijke Catalaanse traditie. Gaudí’s bouwkunst is juist gebaseerd op feilloze geometrie, statica, en nieuwe bouwtechnieken en werd sterk beinvloed door verre culturen.
Dit onderzoek naar de constructie van Gaudí’s schijnbaar ongebonden vormentaal is aangevuld met de foto’s die Emilio Canosa maakte en publiceerde in de tijd dat Gaudí ontwierp en bouwde.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jan Molema
Uitgever
Post Editions
ISBN
9789059730212
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Mei 2005
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
429

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90