Art & Leadership

Prijs € 35,00

Uitverkocht

J. van der Veer,

Paperback | Juni 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Goeroes inspireren. Beelden inspireren. Woorden schudden wakker. Beeld en visie dirigeren verrassend in art & leadership door bespiegelingen, essays en interviews van leiders en experts, wetenschappers en businessmensen, dirigenten en directeuren, trainers en inspirerende spelers in het veld van cultuur, politiek, poëzie, filosofie, kunst en kunstkritiek. art & leadership biedt bijvoorbeeld: interviews met dirigent Jaap van Zweden en met architect Rem Koolhaas; over de handen van Obama en Clinton; een essay over mode; over Insel Hombroich; goeroe Walter Amerika met vijf praktische voorstellen voor ‘Nederland creatieland' en Karin Jironets verwondering ‘wat is het geweten?'. Zelfs de ‘onmogelijke' goal van Marco van Basten in de finale van het EK Voetbal 1988 geeft een voorzet tot een bespiegeling over onder andere ‘niet denken maar doen'. Niet te missen zijn de vele gedichten en kunstportfolio's voor wie zich vragen stelt over de verhouding tussen tijd en eeuwigheid, de zin van het bestaan, schoonheid, de schepping en leiderschap.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J. van der Veer,
Uitgever
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046804506
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
191

Beschrijving

Goeroes inspireren. Beelden inspireren. Woorden schudden wakker. Beeld en visie dirigeren verrassend in art & leadership door bespiegelingen, essays en interviews van leiders en experts, wetenschappers en businessmensen, dirigenten en directeuren, trainers en inspirerende spelers in het veld van cultuur, politiek, poëzie, filosofie, kunst en kunstkritiek.
art & leadership biedt bijvoorbeeld: interviews met dirigent Jaap van Zweden en met architect Rem Koolhaas; over de handen van Obama en Clinton; een essay over mode; over Insel Hombroich; goeroe Walter Amerika met vijf praktische voorstellen voor ‘Nederland creatieland' en Karin Jironets verwondering ‘wat is het geweten?'. Zelfs de ‘onmogelijke' goal van Marco van Basten in de finale van het EK Voetbal 1988 geeft een voorzet tot een bespiegeling over onder andere ‘niet denken maar doen'.
Niet te missen zijn de vele gedichten en kunstportfolio's voor wie zich vragen stelt over de verhouding tussen tijd en eeuwigheid, de zin van het bestaan, schoonheid, de schepping en leiderschap.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J. van der Veer,
Uitgever
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046804506
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
191

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90