Zonder beelden sprak hij niet

Prijs € 18,50

Uitverkocht

Paperback | Mei 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In de protestantse traditie is groeiende belangstelling voor kunst in de kerk. De aandacht gaat daarbij niet alleen uit naar afbeeldingen voor de beamer, maar ook naar ramen en muurschilderingen en dergelijke. Dit boek is bedoeld om deze ontwikkelingen verder te stimuleren en om kerken te helpen in het proces van bewustwording en het doen van keuzen. Het is vooral bedoeld als een praktisch handboek voor kunst in de kerk en sluit in zijn opzet nauw aan bij de vragen die binnen kerken leven over kerk en kunst. Het boek is geschikt voor een breed publiek en heeft veel afbeeldingen en praktijkvoorbeelden. De auteurs en kunstenaars komen uit de breedte van de kerk. Zonder beelden sprak Hij niet bevat vier hoofddelen. Het eerste geeft een overzicht van al de manieren waarop kunst kan worden ingezet in de kerk, de liturgie en het kerkelijk leven. Het tweede gaat in op de vraag welke kunst geschikt is voor kerken. Het behandelt vragen als 'doet schoonheid ertoe?', 'eigentijds en/of traditioneel?', 'professioneel en/of amateur? en 'moet kunst voor de kerk gemaakt zijn door gelovige kunstenaars?' Het derde deel geeft een overzicht van welke vormen van kunst allemaal in kerken te vinden zijn - van ramen, doopvonten, muurschilderingen tot installaties en videokunst. Het vierde deel beantwoordt de vraag hoe we kunst kunnen vinden die aansluit bij onze gemeente.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Buijten en Schipperheijn Motief
ISBN
9789058818157
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Beschrijving

In de protestantse traditie is groeiende belangstelling voor kunst in de kerk. De aandacht gaat daarbij niet alleen uit naar afbeeldingen voor de beamer, maar ook naar ramen en muurschilderingen en dergelijke.
Dit boek is bedoeld om deze ontwikkelingen verder te stimuleren en om kerken te helpen in het proces van bewustwording en het doen van keuzen.
Het is vooral bedoeld als een praktisch handboek voor kunst in de kerk en sluit in zijn opzet nauw aan bij de vragen die binnen kerken leven over kerk en kunst.
Het boek is geschikt voor een breed publiek en heeft veel afbeeldingen en praktijkvoorbeelden. De auteurs en kunstenaars komen uit de breedte van de kerk.
Zonder beelden sprak Hij niet bevat vier hoofddelen. Het eerste geeft een overzicht van al de manieren waarop kunst kan worden ingezet in de kerk, de liturgie en het kerkelijk leven.
Het tweede gaat in op de vraag welke kunst geschikt is voor kerken. Het behandelt vragen als 'doet schoonheid ertoe?', 'eigentijds en/of traditioneel?', 'professioneel en/of amateur? en 'moet kunst voor de kerk gemaakt zijn door gelovige kunstenaars?'
Het derde deel geeft een overzicht van welke vormen van kunst allemaal in kerken te vinden zijn - van ramen, doopvonten, muurschilderingen tot installaties en videokunst.
Het vierde deel beantwoordt de vraag hoe we kunst kunnen vinden die aansluit bij onze gemeente.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Buijten en Schipperheijn Motief
ISBN
9789058818157
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256