Wereldtheater!

zes theatertradities in perspectief

Prijs € 24,50

Niet beschikbaar

Emile Schra

Paperback | November 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een boek voor iedereen die geïnteresseerd is in theatertradities, voor studenten in een van de kunstvak disciplines en docenten voortgezet onderwijs. Voor leerlingen in het voortgezet onderwijs, bovenbouw havo en vwo is er een speciaal werkboek. De reis in het boek Wereldtheater! start in Nederland en voert achtereenvolgens naar Turkije, Ghana en Suriname, Indonesië, India, China en Japan. In elk land maakt de lezer niet alleen kennis met een theatertraditie maar ook met de bredere context daarvan. Ook is het geheel makkelijk te plaatsen voor leerlingen door een vergelijking met westers theater en Nederland in het bijzonder. Ook voor maatschappijleer interessant vanwege de maatschappelijke functie van theater die in het boek goed wordt uitgelegd. In het boek Wereldtheater! is gekozen voor theatertradities: die internationaal in de belangstelling staan en hier regelmatig te zien zijn; die ingebed zijn in een ruime cultuurhistorische context waarin ook voor leerlingen prikkelende gegevens aanwezig zijn; die visueel aantrekkelijk zijn, een feest voor het oog, met mogelijkheden om in te gaan op aspecten zoals grime, kostuums, maskers, rekwisieten, decors. Theatertradities die in het boek behandeld worden: Turks Karagoz-schaduwtheater (verteltheater) Ghanees-Surinaamse Anansi-verhalen (verteltheater) Balinese topengdans (maskerdans) Indiaas kathakali-theater (dansdrama) Chinese peking-opera (volksopera) Japans kabuki-theater (muziektheater)

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Emile Schra
Uitgever
Uitgeverij Int. Theatre & Film Books
ISBN
9789064037733
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
205

Beschrijving

Een boek voor iedereen die geïnteresseerd is in theatertradities, voor studenten in een van de kunstvak disciplines en docenten voortgezet onderwijs.
Voor leerlingen in het voortgezet onderwijs, bovenbouw havo en vwo is er een speciaal werkboek.

De reis in het boek Wereldtheater! start in Nederland en voert achtereenvolgens naar Turkije, Ghana en Suriname, Indonesië, India, China en Japan. In elk land maakt de lezer niet alleen kennis met een theatertraditie maar ook met de bredere context daarvan. Ook is het geheel makkelijk te plaatsen voor leerlingen door een vergelijking met westers theater en Nederland in het bijzonder. Ook voor maatschappijleer interessant vanwege de maatschappelijke functie van theater die in het boek goed wordt uitgelegd.

In het boek Wereldtheater! is gekozen voor theatertradities:

die internationaal in de belangstelling staan en hier regelmatig te zien zijn;
die ingebed zijn in een ruime cultuurhistorische context waarin ook voor leerlingen prikkelende gegevens aanwezig zijn;
die visueel aantrekkelijk zijn, een feest voor het oog, met mogelijkheden om in te gaan op aspecten zoals grime, kostuums, maskers, rekwisieten, decors.

Theatertradities die in het boek behandeld worden:

Turks Karagoz-schaduwtheater (verteltheater)
Ghanees-Surinaamse Anansi-verhalen (verteltheater)
Balinese topengdans (maskerdans)
Indiaas kathakali-theater (dansdrama)
Chinese peking-opera (volksopera)
Japans kabuki-theater (muziektheater)

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Emile Schra
Uitgever
Uitgeverij Int. Theatre & Film Books
ISBN
9789064037733
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
205

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90