We are the world

Prijs € 33,40

Uitverkocht

Tsai Meng, Stephanie Tung, Bas Vroege, Louise O. Fresco

Paperback | Augustus 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

WATW is een montage van artistieke, journalistieke en wetenschappelijke observaties. In de tentoonstelling en gelijknamige publicatie wordt het werk van Chinese en Nederlandse fotografen en kunstenaars getoond naast data van onze geglobaliseerde en door consumptie gedreven wereld. Talloze ‘infographics’ laten bijvoorbeeld zien hoe lang het nog duurt voordat de wereldwijde olievoorraad op is of hoeveel CO2 er per dag wereldwijd wordt uitgestoten. De thematiek die in WATW aan de orde komt legt verbanden tussen economische groei en milieu, tussen energieproductie en geldstromen en tussen migratie en consumptie. Door te refereren aan het lied We Are The World benadrukt WATW dat het hierbij gaat om een wereldwijd gedeelde verantwoording. Dit lied -in 1985 door Lionel Ritchie en Michael Jackson gecomponeerd voor een campagne tegen de hongersnood in Ethiopië en vaak gekaapt voor (non-)commerciële doeleinden die aanspraak maken op solidariteit- is synoniem geworden voor wederzijdse verantwoordelijkheid. De tentoonstelling WATW toont werk van Chen Xiao, Jin Jiangbo, Mo Yi, Song Chao, Xiong Wenyun, Zhao Liang, Zeng Han, Jacqueline Hassink, Theo Niekus, WassinkLundgren, Henk Wildschut, Frank van der Salm, Gerald van der Kaap en Ad van Denderen en was te zien in het fotografiecentrum Three Shadows in Beijing, het Dutch Cultural Centre op de wereldtentoonstelling in Shanghai en het Guangdong museum of Art in Guangzhou. De Engels- en Chineestalige publicatie WATW bevat fotografisch werk, registraties van installaties, infographics en essays van prof. dr. ir. Louise O. Fresco (hoogleraar Sustainability Studies aan de Universiteit van Amsterdam), drs. Menno van der Veen (onderzoeker, filosoof TU Delft) en de curatoren van de tentoonstelling.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Tsai Meng, Stephanie Tung, Bas Vroege, Louise O. Fresco
Uitgever
Post Editions
ISBN
9789460830204
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2010
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
284

Beschrijving

WATW is een montage van artistieke, journalistieke en wetenschappelijke observaties. In de tentoonstelling en gelijknamige publicatie wordt het werk van Chinese en Nederlandse fotografen en kunstenaars getoond naast data van onze geglobaliseerde en door consumptie gedreven wereld. Talloze ‘infographics’ laten bijvoorbeeld zien hoe lang het nog duurt voordat de wereldwijde olievoorraad op is of hoeveel CO2 er per dag wereldwijd wordt uitgestoten. De thematiek die in WATW aan de orde komt legt verbanden tussen economische groei en milieu, tussen energieproductie en geldstromen en tussen migratie en consumptie.
Door te refereren aan het lied We Are The World benadrukt WATW dat het hierbij gaat om een wereldwijd gedeelde verantwoording. Dit lied -in 1985 door Lionel Ritchie en Michael Jackson gecomponeerd voor een campagne tegen de hongersnood in Ethiopië en vaak gekaapt voor (non-)commerciële doeleinden die aanspraak maken op solidariteit- is synoniem geworden voor wederzijdse verantwoordelijkheid.

De tentoonstelling WATW toont werk van Chen Xiao, Jin Jiangbo, Mo Yi, Song Chao, Xiong Wenyun, Zhao Liang, Zeng Han, Jacqueline Hassink, Theo Niekus, WassinkLundgren, Henk Wildschut, Frank van der Salm, Gerald van der Kaap en Ad van Denderen en was te zien in het fotografiecentrum Three Shadows in Beijing, het Dutch Cultural Centre op de wereldtentoonstelling in Shanghai en het Guangdong museum of Art in Guangzhou.
De Engels- en Chineestalige publicatie WATW bevat fotografisch werk, registraties van installaties, infographics en essays van prof. dr. ir. Louise O. Fresco (hoogleraar Sustainability Studies aan de Universiteit van Amsterdam), drs. Menno van der Veen (onderzoeker, filosoof TU Delft) en de curatoren van de tentoonstelling.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Tsai Meng, Stephanie Tung, Bas Vroege, Louise O. Fresco
Uitgever
Post Editions
ISBN
9789460830204
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2010
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
284

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90