Vrouwen die lezen zijn nog steeds gevaarlijk

Prijs € 28,99

Niet beschikbaar

Stefan Bollmann

Hardback | December 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Lezen betovert. Lezen maakt je wijs en verruimt je blik. Voorgelezen worden is heerlijk. Wie leest ontdekt! Stefan Bollmann gaat in Vrouwen die lezen zijn nog steeds gevaarlijk op zoek naar het verhaal achter lezende vrouwen in de fotografie en de schilderkunst en ontdekt dat zij in voorbije eeuwen vaak als een bedreiging werden gezien. Met elk boek dat ze lazen, werden de vrouwen slimmer en dus gevaarlijker. Ze begonnen immers vragen te stellen over de beperkingen van hun eigen wereld. In de portretten (15e eeuw-heden) die in dit boek zijn samengebracht, ontmoeten we levenskunstenaars, lanterfanters, verleidsters, voorlezers en vele andere gevaarlijk slimme vrouwen. De portretten zijn van de hand van onder anderen Edgar Degas, Edward Hopper, Gwen John, Henri Cartier-Bresson, Tamara de Lempicka, Félix Vallotton en Diego Velázquez. Stefan Bollmann studeerde germanistiek, theaterwetenschappen, geschiedenis en filosofie. Hij werkt als redacteur en auteur. Van zijn hand verscheen eerder de bestseller Vrouwen die lezen zijn gevaarlijk (2006).

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Stefan Bollmann
Uitgever
AUP Popular Science
ISBN
9789089643759
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
144

Beschrijving

Lezen betovert. Lezen maakt je wijs en verruimt je blik. Voorgelezen worden is heerlijk. Wie leest ontdekt!

Stefan Bollmann gaat in Vrouwen die lezen zijn nog steeds gevaarlijk op zoek naar het verhaal achter lezende vrouwen in de fotografie en de schilderkunst en ontdekt dat zij in voorbije eeuwen vaak als een bedreiging werden gezien. Met elk boek dat ze lazen, werden de vrouwen slimmer en dus gevaarlijker. Ze begonnen immers vragen te stellen over de beperkingen van hun eigen wereld. In de portretten (15e eeuw-heden) die in dit boek zijn samengebracht, ontmoeten we levenskunstenaars, lanterfanters, verleidsters, voorlezers en vele andere gevaarlijk slimme vrouwen. De portretten zijn van de hand van onder anderen Edgar Degas, Edward Hopper, Gwen John, Henri Cartier-Bresson, Tamara de Lempicka, Félix Vallotton en Diego Velázquez.

Stefan Bollmann studeerde germanistiek, theaterwetenschappen, geschiedenis en filosofie. Hij werkt als redacteur en auteur. Van zijn hand verscheen eerder de bestseller Vrouwen die lezen zijn gevaarlijk (2006).

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Stefan Bollmann
Uitgever
AUP Popular Science
ISBN
9789089643759
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
144

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90