Voorwaarts achterwaarts

een praktische handleiding voor het lezen van toneelstukken

Prijs € 19,75

Niet beschikbaar

D. Ball

Paperback | Januari 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In Voorwaarts achterwaarts biedt David Ball een analysemodel dat kan helpen bij het analyseren van theaterteksten. Balls methode geeft inzicht in zowel de afzonderlijke onderdelen van de toneeltekst als in hun onderlinge verband. De totale structuur wordt bezien. Ball zegt niet alleen w je moet ontdekken, maar ook h e dat kunt ontdekken. De analyse is bij Ball een hulpmiddel ten gunste van het cre n in de praktijk. Voorwaarts achterwaarts is een waardevol en praktisch analysemodel voor iedereen die meer grip wil krijgen op een theaterstuk. Goed lezen is het begin van het bezig gaan met een toneeltekst. Voor schrijver en acteur, voor vormgever en dramaturg en van Aischylos tot Maria Goos zal Voorwaarts achterwaarts een handleiding zijn om doeltreffend te kunnen analyseren.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
D. Ball
Uitgever
Uitgeverij Int. Theatre & Film Books
ISBN
9789064036866
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2007
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
152

Beschrijving

In Voorwaarts achterwaarts biedt David Ball een analysemodel dat kan helpen bij het analyseren van theaterteksten. Balls methode geeft inzicht in zowel de afzonderlijke onderdelen van de toneeltekst als in hun onderlinge verband. De totale structuur wordt bezien. Ball zegt niet alleen w je moet ontdekken, maar ook h e dat kunt ontdekken. De analyse is bij Ball een hulpmiddel ten gunste van het cre n in de praktijk.
Voorwaarts achterwaarts is een waardevol en praktisch analysemodel voor iedereen die meer grip wil krijgen op een theaterstuk. Goed lezen is het begin van het bezig gaan met een toneeltekst. Voor schrijver en acteur, voor vormgever en dramaturg en van Aischylos tot Maria Goos zal Voorwaarts achterwaarts een handleiding zijn om doeltreffend te kunnen analyseren.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
D. Ball
Uitgever
Uitgeverij Int. Theatre & Film Books
ISBN
9789064036866
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2007
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
152

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90