Verloskunde en gynaecologie

Prijs € 59,95

Uitverkocht

R. Bekkers

Paperback | Mei 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Waarom word ik niet zwanger? Help, ik drijf mijn bed uit! De baby komt niet, past het wel? Studenten vinden het vaak niet eenvoudig om de in hun studie opgedane theoretische kennis te vertalen naar het oplossen van medische problemen in de praktijk. Hoe interpreteer je gegevens uit anamnese en onderzoek? Hoe kom je tot een medische beslissing bij alledaagse en minder alledaagse problemen in de verloskundige en gynaecologische praktijk? Verloskunde en gynaecologie - casuïstiek uit de dagelijkse praktijk ondersteunt studenten bij het ontwikkelen van het klinisch denken. Het casusboek, een aanvulling op de eerder verschenen uitgaven Praktische gynaecologie en Praktische verloskunde, biedt een uniek kijkje in de spreekkamer van arts, gynaecoloog en verloskundige. Door de systematische presentatie van de 45 casus - anamnese, onderzoek, diagnose, behandeling en follow-up - leent de casuïstiek zich bij uitstek voor probleemgeoriënteerd onderwijs. Verloskunde en gynaecologie - casuïstiek uit de dagelijkse praktijk is onderdeel van de Casusreeks. Deze reeks presenteert casus uit de klinische praktijk en is daarmee een hulpmiddel bij het systematisch (leren) bepalen van een behandelplan. De casuïstiek dient als leidraad bij probleemgericht onderwijs. Deze reeks is niet alleen een steuntje in de rug voor de co-assistent die vertrouwd raakt met de praktijk, maar ook een opfrisser en inspiratiebron voor de meer ervaren arts. Dit boek is in de eerste plaats bedoeld voor studenten geneeskunde en verloskunde. Daarnaast is het een bron van informatie voor ervaren artsen die graag scherp willen blijven of hun kennis willen toetsen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
R. Bekkers
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031347452
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2007
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
212

Beschrijving

Waarom word ik niet zwanger? Help, ik drijf mijn bed uit! De baby komt niet, past het wel? Studenten vinden het vaak niet eenvoudig om de in hun studie opgedane theoretische kennis te vertalen naar het oplossen van medische problemen in de praktijk. Hoe interpreteer je gegevens uit anamnese en onderzoek? Hoe kom je tot een medische beslissing bij alledaagse en minder alledaagse problemen in de verloskundige en gynaecologische praktijk?

Verloskunde en gynaecologie - casuïstiek uit de dagelijkse praktijk ondersteunt studenten bij het ontwikkelen van het klinisch denken. Het casusboek, een aanvulling op de eerder verschenen uitgaven Praktische gynaecologie en Praktische verloskunde, biedt een uniek kijkje in de spreekkamer van arts, gynaecoloog en verloskundige. Door de systematische presentatie van de 45 casus - anamnese, onderzoek, diagnose, behandeling en follow-up - leent de casuïstiek zich bij uitstek voor probleemgeoriënteerd onderwijs.

Verloskunde en gynaecologie - casuïstiek uit de dagelijkse praktijk is onderdeel van de Casusreeks. Deze reeks presenteert casus uit de klinische praktijk en is daarmee een hulpmiddel bij het systematisch (leren) bepalen van een behandelplan. De casuïstiek dient als leidraad bij probleemgericht onderwijs. Deze reeks is niet alleen een steuntje in de rug voor de co-assistent die vertrouwd raakt met de praktijk, maar ook een opfrisser en inspiratiebron voor de meer ervaren arts.

Dit boek is in de eerste plaats bedoeld voor studenten geneeskunde en verloskunde. Daarnaast is het een bron van informatie voor ervaren artsen die graag scherp willen blijven of hun kennis willen toetsen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
R. Bekkers
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031347452
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2007
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
212

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90