Van hofballet tot postmoderne-dans

De geschiedenis van het akademische ballet en de moderne dans

Prijs € 39,99

Levertijd: 1-2 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Ook beschikbaar als:

L. Utrecht

Paperback | Februari 1995 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De Nederlandse danskunst staat in binnen- en buitenland hoog aangeschreven. Dat is te danken aan het vooruitstrevende werk van choreografen als Rudi van Dantzig, Hans van Manen en Toer van Schayk. Om het belang van hun creaties beter te begrijpen, is kennis van de westerse dansgeschiedenis onontbeerlijk. Het boek Van hofballet tot postmoderne-dans voorziet hierin op uitstekende wijze. Het behandelt uitvoerig de verschillende stijlen per land in de loop van de geschiedenis. Bovendien gaat het in op de werkwijze van choreografen en hun visie op deze bijzondere kunstvorm.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
L. Utrecht
Uitgever
Walburg Pers
ISBN
9789060119006
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 1995
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

De Nederlandse danskunst staat in binnen- en buitenland hoog aangeschreven. Dat is te danken aan het vooruitstrevende werk van choreografen als Rudi van Dantzig, Hans van Manen en Toer van Schayk. Om het belang van hun creaties beter te begrijpen, is kennis van de westerse dansgeschiedenis onontbeerlijk.
Het boek Van hofballet tot postmoderne-dans voorziet hierin op uitstekende wijze. Het behandelt uitvoerig de verschillende stijlen per land in de loop van de geschiedenis. Bovendien gaat het in op de werkwijze van choreografen en hun visie op deze bijzondere kunstvorm.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
L. Utrecht
Uitgever
Walburg Pers
ISBN
9789060119006
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 1995
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig