Van Gogh to Kandinsky

symbolisme van Gogh tot Kandinsky 1880-1910

Prijs € 39,95

Uitverkocht

Rodolphe Rapetti, Richard Thomson, Frances Fowle, Anna-Maria von Bonsdorff, Nienke Bakker

Hardback | Februari 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het symbolisme was een vernieuwende culturele beweging die ontstond op het einde van de negentiende eeuw. Ze verwierp de directe beschrijving van de werkelijkheid en zocht naar meer oorspronkelijke en suggestieve benaderingen. Het symbolisme was ook resoluut modern en beïnvloedde talrijke literaire, muzikale, nationalistische en wetenschappelijke stromingen. Dit boek concentreert zich op de landschappen van grote avant-gardekunstenaars als Gauguin, Van Gogh, Munch, Mondriaan en Kandinsky, maar belicht ook het werk van andere schitterende en inventieve kunstenaars als Hammershøi, Hodler, Khnopff en Gallen-Kallela, wier oeuvre wordt vergeleken met de visionaire kunst van Leighton, Millais en Watts. De reproducties in dit eerste aan het symbolistische landschap in Europa gewijde boek tonen een prachtig panorama van poëtische of onrustwekkende interpretaties van de natuur in de periode 1880-1910 en worden aangevuld met bijdragen van bekende specialisten op dit gebied. Richard Thomson bekleedt sinds 1996 de leerstoel Watson Gordon d'Arts Plastiques aan de Universiteit van Edinburgh. Rodolphe Rapetti is onderzoeker verbonden aan het Institut d'Histoire de l'Art in Parijs. Frances Fowle is conservator Franse kunst in de Scottish National Gallery in Edinburgh. Begeleidt de gelijknamige tentoonstelling in Van Gogh Museum, Amsterdam (24 februari 2012 - 27 mei 2012), The National Gallery of Scotland, Edinburgh (7 juli - 7 oktober 2012) & Ateneum, Helsinki (16 november 2012 - 17 februari 2013)

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Rodolphe Rapetti, Richard Thomson, Frances Fowle, Anna-Maria von Bonsdorff, Nienke Bakker
Uitgever
Mercatorfonds
ISBN
9789061536178
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Februari 2012
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
207

Beschrijving

Het symbolisme was een vernieuwende culturele beweging die ontstond op het einde van de negentiende eeuw. Ze verwierp de directe beschrijving van de werkelijkheid en zocht naar meer oorspronkelijke en suggestieve benaderingen. Het symbolisme was ook resoluut modern en beïnvloedde talrijke literaire, muzikale, nationalistische en wetenschappelijke stromingen.
Dit boek concentreert zich op de landschappen van grote avant-gardekunstenaars als Gauguin, Van Gogh, Munch, Mondriaan en Kandinsky, maar belicht ook het werk van andere schitterende en inventieve kunstenaars als Hammershøi, Hodler, Khnopff en Gallen-Kallela, wier oeuvre wordt vergeleken met de visionaire kunst van Leighton, Millais en Watts. De reproducties in dit eerste aan het symbolistische landschap in Europa gewijde boek tonen een prachtig panorama van poëtische of onrustwekkende interpretaties van de natuur in de periode 1880-1910 en worden aangevuld met bijdragen van bekende specialisten op dit gebied.

Richard Thomson bekleedt sinds 1996 de leerstoel Watson Gordon d'Arts Plastiques aan de Universiteit van Edinburgh. Rodolphe Rapetti is onderzoeker verbonden aan het Institut d'Histoire de l'Art in Parijs. Frances Fowle is conservator Franse kunst in de Scottish National Gallery in Edinburgh.

Begeleidt de gelijknamige tentoonstelling in Van Gogh Museum, Amsterdam (24 februari 2012 - 27 mei 2012), The National Gallery of Scotland, Edinburgh (7 juli - 7 oktober 2012) & Ateneum, Helsinki (16 november 2012 - 17 februari 2013)

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Rodolphe Rapetti, Richard Thomson, Frances Fowle, Anna-Maria von Bonsdorff, Nienke Bakker
Uitgever
Mercatorfonds
ISBN
9789061536178
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Februari 2012
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
207

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90