UMZUG. Paintings and drawings Ton Kraayeveld

paintings and drawings Ton Kraayeveld

Prijs € 15,00

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Lucette ter Borg, Gerrit Willems

Paperback | Juli 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Ton Kraayeveld (Sliedrecht, 1955) schildert in heldere kleuren een herkenbare wereld van kantoren en wachtruimtes, kasten en koffers, stoelen, ordners en logo's. Met eenvoudige motieven snijdt de kunstenaar grote thema's aan zoals migratie, koloniale geschiedenis, macht en bureaucratie. Nooit direct of dwingend, alles is vloeiend, gelaagd en in beweging bij Kraayeveld. Niet alleen de onderwerpen van zijn schilderijen, maar ook zijn manier van schilderen. Hij biedt de kijker open ruimtes om er eigen gedachten in te laten rondgaan. Ton Kraayeveld woont en werkt in Dordrecht en wordt in Nederland vertegenwoordigd door Galerie Nouvelles Images in Den Haag. De publicatie UMZUG. Paintings & Drawings Ton Kraayeveld presenteert een selectie werken uit de afgelopen tien jaar, en is samengesteld naar aanleiding van een overzichtstentoonstelling in het Dordrechts Museum.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Lucette ter Borg, Gerrit Willems
Uitgever
Jap Sam Books
ISBN
9789490322007
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Meerdere talen
Aantal Pagina's
192

Beschrijving

Ton Kraayeveld (Sliedrecht, 1955) schildert in heldere kleuren een herkenbare wereld van kantoren en wachtruimtes, kasten en koffers, stoelen, ordners en logo's. Met eenvoudige motieven snijdt de kunstenaar grote thema's aan zoals migratie, koloniale geschiedenis, macht en bureaucratie. Nooit direct of dwingend, alles is vloeiend, gelaagd en in beweging bij Kraayeveld. Niet alleen de onderwerpen van zijn schilderijen, maar ook zijn manier van schilderen. Hij biedt de kijker open ruimtes om er eigen gedachten in te laten rondgaan.

Ton Kraayeveld woont en werkt in Dordrecht en wordt in Nederland vertegenwoordigd door Galerie Nouvelles Images in Den Haag.

De publicatie UMZUG. Paintings & Drawings Ton Kraayeveld presenteert een selectie werken uit de afgelopen tien jaar, en is samengesteld naar aanleiding van een overzichtstentoonstelling in het Dordrechts Museum.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Lucette ter Borg, Gerrit Willems
Uitgever
Jap Sam Books
ISBN
9789490322007
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Meerdere talen
Aantal Pagina's
192