Tom Claassen NL / ENG editie

Prijs € 24,95

Uitverkocht

H. den Hartog Jager, W. Pijbes

Hardback | Februari 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De Nederlandse kunstenaar Tom Claassen (1964) heeft vooral bekendheid verworven met zijn werken in de openbare ruimte. Bijna iedereen kent de samengetroepte familie olifanten langs de snelweg A6 bij Almere, de drie bronzen konijnen bij de Kunsthal Rotterdam, of is ooit de twee enorme, zittende mannen tegen het lijf gelopen op de luchthaven Schiphol. Naast de belangrijkste projecten die Claassen voor de openbare ruimte maakte, zijn ook zijn vrije werken opgenomen in dit unieke overzicht van Claassens veelzijdige oeuvre. Vooral bij deze werken, waarbij de blik minder wordt gekleurd door de vertedering – zoals bij de dierbeelden het geval is – valt op hoezeer Claassen in zijn kunstenaarschap wordt gedreven door interesse in vorm en ruimte en hoe intelligent hij daarmee omspringt. Claassens werk speelt zich vaak af op de grens van cultuur en natuur, is stevig geworteld in de beeldhouwtraditie, maar geeft daaraan tegelijk een originele, speelse en persoonlijke draai.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
H. den Hartog Jager, W. Pijbes
Uitgever
nai010 uitgevers/publishers
ISBN
9789056626457
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Februari 2009
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Meerdere talen
Aantal Pagina's
272

Beschrijving

De Nederlandse kunstenaar Tom Claassen (1964) heeft vooral bekendheid verworven met zijn werken in de openbare ruimte. Bijna iedereen kent de samengetroepte familie olifanten langs de snelweg A6 bij Almere, de drie bronzen konijnen bij de Kunsthal Rotterdam, of is ooit de twee enorme, zittende mannen tegen het lijf gelopen op de luchthaven Schiphol.

Naast de belangrijkste projecten die Claassen voor de openbare ruimte maakte, zijn ook zijn vrije werken opgenomen in dit unieke overzicht van Claassens veelzijdige oeuvre. Vooral bij deze werken, waarbij de blik minder wordt gekleurd door de vertedering – zoals bij de dierbeelden het geval is – valt op hoezeer Claassen in zijn kunstenaarschap wordt gedreven door interesse in vorm en ruimte en hoe intelligent hij daarmee omspringt.
Claassens werk speelt zich vaak af op de grens van cultuur en natuur, is stevig geworteld in de beeldhouwtraditie, maar geeft daaraan tegelijk een originele, speelse en persoonlijke draai.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
H. den Hartog Jager, W. Pijbes
Uitgever
nai010 uitgevers/publishers
ISBN
9789056626457
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Februari 2009
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Meerdere talen
Aantal Pagina's
272

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90