The Visible World

Samuel van Hoogstraten's Art Theory and the Legitimation of Painting in the Dutch Golden Age

Prijs € 58,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Th. Weststeijn

Paperback | Oktober 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Deze grondige analyse van een schildertraktaat van een Rembrandtleerling werpt nieuw licht op de theorie en praktijk van de schilderkunst van de Gouden Eeuw. Waar ging het de Hollandse meesters om bij hun verbeelding van de werkelijkheid? Bevatten hun schilderijen verborgen betekenissen? Hoe verklaar je hun aandacht voor lichtval, spiegeling en materialen? Dit boek over het werk van de schilder en dichter Samuel van Hoogstraten, een leerling van Rembrandt, werpt nieuw licht op talrijke thema’s uit de schilderpraktijk en –theorie van de Gouden Eeuw. Het behandelt het ‘Hollandse realisme’ met zijn vergankelijkheidssymboliek, evenals Rembrandts streven om emoties te verbeelden waarmee hij de beschouwer bij de voorstelling betrok. Opvattingen over imitatie en illusionisme blijken te zijn gebaseerd op filosofische motieven. Uitgaande van discussies in Rembrandts atelier, biedt The Visible World een ambitieus overzicht van de Nederlandse kunstopvattingen uit de zeventiende eeuw. 'The Visible World' verschijnt in de Amsterdamse Gouden Eeuw Reeks, uitgegeven door Amsterdam University Press in samenwerking met het Centrum voor de Studie van de Gouden Eeuw.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Th. Weststeijn
Uitgever
Amsterdam University Press
ISBN
9789089640277
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2008
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
475

Beschrijving

Deze grondige analyse van een schildertraktaat van een Rembrandtleerling werpt nieuw licht op de theorie en praktijk van de schilderkunst van de Gouden Eeuw.

Waar ging het de Hollandse meesters om bij hun verbeelding van de werkelijkheid? Bevatten hun schilderijen verborgen betekenissen? Hoe verklaar je hun aandacht voor lichtval, spiegeling en materialen? Dit boek over het werk van de schilder en dichter Samuel van Hoogstraten, een leerling van Rembrandt, werpt nieuw licht op talrijke thema’s uit de schilderpraktijk en –theorie van de Gouden Eeuw. Het behandelt het ‘Hollandse realisme’ met zijn vergankelijkheidssymboliek, evenals Rembrandts streven om emoties te verbeelden waarmee hij de beschouwer bij de voorstelling betrok. Opvattingen over imitatie en illusionisme blijken te zijn gebaseerd op filosofische motieven. Uitgaande van discussies in Rembrandts atelier, biedt
The Visible World een ambitieus overzicht van de Nederlandse kunstopvattingen uit de zeventiende eeuw.

'The Visible World' verschijnt in de Amsterdamse Gouden Eeuw Reeks, uitgegeven door Amsterdam University Press in samenwerking met het Centrum voor de Studie van de Gouden Eeuw.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Th. Weststeijn
Uitgever
Amsterdam University Press
ISBN
9789089640277
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2008
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
475

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90