The eye of the photographer

Hoogtepunten uit de FoMu collectie/Highlights from the FoMu collection

Prijs € 34,99

Uitverkocht

FoMu

Hardback | November 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Fotografie beïnvloedt de manier waarop we naar de werkelijkheid kijken. De realiteit ziet er anders uit door een cameralens of op een foto; de visie van de fotograaf bepaalt het beeld. The Eye of the Photographer illustreert hoe fotografen van vroeger en nu te werk gaan. Naar gelang de fotografische blik - objectiverend of subjectiverend, publiek of privaat - krijgt de lezer verschillende interpretaties van de werkelijkheid te zien. The Eye of the Photographer werpt een nieuwe, thematische blik op de geschiedenis van de fotografie. Deze uitgave bevat ruim 150 hoogtepunten uit de rijke en internationale foto- en cameracollectie van het FoMu, waaronder Édouard Baldus, Dirk Braeckman, Claude Cahun, Robert Capa, Henri Cartier-Bresson, Robert Doisneau, Francis Frith, William Klein, Eadweard Muybridge, Nadar, Stephen Shore, Edward Steichen, Alfred Stieglitz en anderen. Daarnaast beschrijft het boek de werking van de belangrijkste cameratypes en biedt het een overzichtelijke tijdslijn waarin de meest voorkomende fotografische technieken worden uitgelegd in de context van de technologische evolutie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
FoMu
Uitgever
Lannoo
ISBN
9789401405041
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Meerdere talen
Aantal Pagina's
256

Beschrijving

Fotografie beïnvloedt de manier waarop we naar de werkelijkheid kijken. De realiteit ziet er anders uit door een cameralens of op een foto; de visie van de fotograaf bepaalt het beeld. The Eye of the Photographer illustreert hoe fotografen van vroeger en nu te werk gaan. Naar gelang de fotografische blik - objectiverend of subjectiverend, publiek of privaat - krijgt de lezer verschillende interpretaties van de werkelijkheid te zien.
The Eye of the Photographer werpt een nieuwe, thematische blik op de geschiedenis van de fotografie. Deze uitgave bevat ruim 150 hoogtepunten uit de rijke en internationale foto- en cameracollectie van het FoMu, waaronder Édouard Baldus, Dirk Braeckman, Claude Cahun, Robert Capa, Henri Cartier-Bresson, Robert Doisneau, Francis Frith, William Klein, Eadweard Muybridge, Nadar, Stephen Shore, Edward Steichen, Alfred Stieglitz en anderen.
Daarnaast beschrijft het boek de werking van de belangrijkste cameratypes en biedt het een overzichtelijke tijdslijn waarin de meest voorkomende fotografische technieken worden uitgelegd in de context van de technologische evolutie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
FoMu
Uitgever
Lannoo
ISBN
9789401405041
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Meerdere talen
Aantal Pagina's
256

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90