Tanzania Dream Ndoto

Prijs € 39,90

Niet beschikbaar

Aernout Overbeeke

Hardback | November 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De tentoonstelling en het boek ' Tanzania Dream. Ndoto' focussen op de twee reizen die Overbeeke in 2002 en 2004 heeft ondernomen naar Tanzania. Op geheel eigen wijze heeft hij het overweldigende, zinderende landschap en het dagelijks leven van de Masaï vastgelegd. De Afrikaanse natuur is bij Overbeeke ronduit prachtig en baadt in onvoorstelbaar mooi licht. Er gaat een oerkracht van uit die tijdloos is. Een oude Masai krijger die de wolken lijkt te beheersen, twee mannen onder een zwoele lucht, zebra’s bij hun drinkplaats. Momentopnamen van een - soms letterlijk - schitterend continent. Ontroerende foto’s die een cultuur vastleggen die langzaam maar onherroepelijk haar eigen identiteit verliest. De fotoafdrukken voor ‘Ndoto – Tanzania Dream’ zijn door Overbeeke zelf gemaakt op barietpapier met gebruik van lith-ontwikkelaar. Het resultaat is een zeer contrastrijk beeld. Door het papier een voorbelichting te geven, ontstaat een heel mooie grijsschaal. De belichtingstijden variëren. Het is een volledig te sturen proces, waarbij Overbeeke de baas van de materie blijft. Zoals hij alles tot in de perfectie onder controle houdt.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Aernout Overbeeke
Uitgever
ECI B.V. (inzake New Book uitg)
ISBN
9789055447893
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
144

Beschrijving

De tentoonstelling en het boek ' Tanzania Dream. Ndoto' focussen op de twee reizen die Overbeeke in 2002 en 2004 heeft ondernomen naar Tanzania. Op geheel eigen wijze heeft hij het overweldigende, zinderende landschap en het dagelijks leven van de Masaï vastgelegd.
De Afrikaanse natuur is bij Overbeeke ronduit prachtig en baadt in onvoorstelbaar mooi licht. Er gaat een oerkracht van uit die tijdloos is. Een oude Masai krijger die de wolken lijkt te beheersen, twee mannen onder een zwoele lucht, zebra’s bij hun drinkplaats. Momentopnamen van een - soms letterlijk - schitterend continent. Ontroerende foto’s die een cultuur vastleggen die langzaam maar onherroepelijk haar eigen identiteit verliest.

De fotoafdrukken voor ‘Ndoto – Tanzania Dream’ zijn door Overbeeke zelf gemaakt op barietpapier met gebruik van lith-ontwikkelaar. Het resultaat is een zeer contrastrijk beeld. Door het papier een voorbelichting te geven, ontstaat een heel mooie grijsschaal. De belichtingstijden variëren. Het is een volledig te sturen proces, waarbij Overbeeke de baas van de materie blijft. Zoals hij alles tot in de perfectie onder controle houdt.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Aernout Overbeeke
Uitgever
ECI B.V. (inzake New Book uitg)
ISBN
9789055447893
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
144

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90