Studio Paradiso

Prijs € 24,00

Levertijd: 1-2 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Max Natkiel, Dirk van Weelden

Paperback | September 2013 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 1 beoordeling
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

STUDIO PARADISO bevat ca. 600 zwart-witfoto's: portretten van de bezoekers van de Amsterdamse poptempel PARADISO, die MAX NATKIEL maakte in de periode 1980-1990, met de nadruk op het begin van de jaren '80. Filosoof en publicist Dirk van Weelden schreef de korte boeiende inleiding.Als frequent bezoeker van Paradiso ontmoette fotograaf MAX NATKIEL (1943) begin jaren 1980 bij de concerten in de Amsterdamse poptempel punks, new-wavers, rockers, mods, Molukkers, rasta's, autonomen, heavy metal rockers, skins en andere vaste bezoekers, danste met ze, raakte met ze aan de praat en dronk met ze mee. Vanaf 1980 nam hij zijn oude Rolleiflex-camera mee en maakte er tot eind jaren '80 meer dan duizend portretten. Voor STUDIO PARADISO is daaruit een keuze van ca. 600 foto's gemaakt. Natkiel zag een explosie van pure jeugd: stuurloosheid, walging van de volwassen wereld en een woest verlangen naar eigenzinnigheid. Deze subcultuur was de laatste pre-digitale uitbarsting van jeugdcultuur. Een bijzonder tijdperk is voorbij, maar door de gevoelige combinatie van afstand en betrokkenheid blijven de foto's van Max Natkiel tot in lengte van dagen intrigeren en fascineren.STUDIO PARADISO heeft vier verschillende covers.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Max Natkiel, Dirk van Weelden
Uitgever
Voetnoot, Uitgeverij
ISBN
9789491738029
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
624

Beschrijving

STUDIO PARADISO bevat ca. 600 zwart-witfoto's: portretten van de bezoekers van de Amsterdamse poptempel PARADISO, die MAX NATKIEL maakte in de periode 1980-1990, met de nadruk op het begin van de jaren '80. Filosoof en publicist Dirk van Weelden schreef de korte boeiende inleiding.

Als frequent bezoeker van Paradiso ontmoette fotograaf MAX NATKIEL (1943) begin jaren 1980 bij de concerten in de Amsterdamse poptempel punks, new-wavers, rockers, mods, Molukkers, rasta's, autonomen, heavy metal rockers, skins en andere vaste bezoekers, danste met ze, raakte met ze aan de praat en dronk met ze mee. Vanaf 1980 nam hij zijn oude Rolleiflex-camera mee en maakte er tot eind jaren '80 meer dan duizend portretten. Voor STUDIO PARADISO is daaruit een keuze van ca. 600 foto's gemaakt. Natkiel zag een explosie van pure jeugd: stuurloosheid, walging van de volwassen wereld en een woest verlangen naar eigenzinnigheid. Deze subcultuur was de laatste pre-digitale uitbarsting van jeugdcultuur. Een bijzonder tijdperk is voorbij, maar door de gevoelige combinatie van afstand en betrokkenheid blijven de foto's van Max Natkiel tot in lengte van dagen intrigeren en fascineren.

STUDIO PARADISO heeft vier verschillende covers.


Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Max Natkiel, Dirk van Weelden
Uitgever
Voetnoot, Uitgeverij
ISBN
9789491738029
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
624

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90