State on Stage

the impact of public policies on the performing arts in Europe

Prijs € 24,90

Uitverkocht

Paperback | Mei 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

State on Stage gaat over de relatie tussen overheden en de podiumkunsten in verschillende Europese landen in de afgelopen vijftien jaar. Om te overleven moeten podiumkunsten zich aanpassen aan de voortdurende veranderingen in het artistieke, commerciële en politieke klimaat. Zo stelt de subsidiënt tegenwoordig steeds vaker economische, educatieve of sociale voorwaarden alvorens bij te dragen. Maar de slinkende overheidssubsidies zijn niet genoeg. Overleven lukt tegenwoordig alleen als deze worden aangevuld met eigen inkomsten. Dit boek laat zien hoe professionals uit de podiumkunsten zich in dit krachtenveld staande houden. Zij combineren commercieel ondernemerschap steeds behendiger met de nodige politieke vaardigheden, zodat de goede verstandhouding met overheidsinstanties op peil wordt gehouden. Internationale verschillen komen aan het licht in de vijftien portretten van EU-landen die in het boek zijn opgenomen. Die onthullen de geheimen achter de schermen: overproductie, inefficiënte besteding van subsidiegeld en duizenden podiumkunstenaars die werkloos duimen draaien. Maar ook het succesvol zoeken naar andere bronnen van inkomsten, ander publiek en nieuwe artistieke vergezichten. State on Stage bevat zowel voor de landelijke als de internationale situatie inspirerende literatuur, essentiële aanbevelingen en nieuwe perspectieven voor iedereen die zich met de podiumkunsten bezig houdt: managers, onderzoekers, beleidsmedewerkers en politici.  

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Boekmanstichting
ISBN
9789066500914
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2008
Categorie
Studieboek
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
224

Beschrijving

State on Stage gaat over de relatie tussen overheden en de podiumkunsten in verschillende Europese landen in de afgelopen vijftien jaar. Om te overleven moeten podiumkunsten zich aanpassen aan de voortdurende veranderingen in het artistieke, commerciële en politieke klimaat. Zo stelt de subsidiënt tegenwoordig steeds vaker economische, educatieve of sociale voorwaarden alvorens bij te dragen. Maar de slinkende overheidssubsidies zijn niet genoeg. Overleven lukt tegenwoordig alleen als deze worden aangevuld met eigen inkomsten.

Dit boek laat zien hoe professionals uit de podiumkunsten zich in dit krachtenveld staande houden. Zij combineren commercieel ondernemerschap steeds behendiger met de nodige politieke vaardigheden, zodat de goede verstandhouding met overheidsinstanties op peil wordt gehouden.

Internationale verschillen komen aan het licht in de vijftien portretten van EU-landen die in het boek zijn opgenomen. Die onthullen de geheimen achter de schermen: overproductie, inefficiënte besteding van subsidiegeld en duizenden podiumkunstenaars die werkloos duimen draaien. Maar ook het succesvol zoeken naar andere bronnen van inkomsten, ander publiek en nieuwe artistieke vergezichten.

State on Stage bevat zowel voor de landelijke als de internationale situatie inspirerende literatuur, essentiële aanbevelingen en nieuwe perspectieven voor iedereen die zich met de podiumkunsten bezig houdt: managers, onderzoekers, beleidsmedewerkers en politici.
 

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Boekmanstichting
ISBN
9789066500914
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2008
Categorie
Studieboek
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
224

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90