Stanley Spencer

Prijs € 19,95

Uitverkocht

Aleid Ottevanger, Alied Ottevanger

Paperback | September 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Sir Stanley Spencer (1891-1959) is een van de belangrijkste Engelse schilders uit de twintigste eeuw. Hij neemt een bijzondere plaats in binnen de geschiedenis van de moderne kunst. Zijn oeuvre kenmerkt zich door een rijkdom aan thema's zoals Bijbelse verhalen, landschappen en zelfportretten. In zijn opzienbarende schilderijen verwerkt hij talrijke tegenstellingen en visionaire fantasieën, van hemelse taferelen tot aardse lusten. In Stanley Spencer – Schilderkunst tussen hemel en aarde plaatst Alied Ottevanger Spencers werk in de context van het werk van Engelse tijdgenoten. Ook is er aandacht voor de Nederlandse kunstenaars die door Spencer zijn beïnvloed, zoals Dick Ket en Charley Toorop. Stanley Spencer wordt steeds meer erkend als een van de grote Europese schilders van de vorige eeuw. Een Nederlandstalig boek over hem voorziet daarom in een groeiende behoefte, die bij zal dragen tot de verdere verspreiding van de faam van de kunstenaar van wie in alle grote musea in Engeland werk wordt geëxposeerd.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Aleid Ottevanger, Alied Ottevanger
Uitgever
Uitgeverij WBOOKS
ISBN
9789089103062
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Beschrijving

Sir Stanley Spencer (1891-1959) is een van de belangrijkste Engelse schilders uit de twintigste eeuw. Hij neemt een bijzondere plaats in binnen de geschiedenis van de moderne kunst. Zijn oeuvre kenmerkt zich door een rijkdom aan thema's zoals Bijbelse verhalen, landschappen en zelfportretten. In zijn opzienbarende schilderijen verwerkt hij talrijke tegenstellingen en visionaire fantasieën, van hemelse taferelen tot aardse lusten.

In Stanley Spencer – Schilderkunst tussen hemel en aarde plaatst Alied Ottevanger Spencers werk in de context van het werk van Engelse tijdgenoten. Ook is er aandacht voor de Nederlandse kunstenaars die door Spencer zijn beïnvloed, zoals Dick Ket en Charley Toorop.

Stanley Spencer wordt steeds meer erkend als een van de grote Europese schilders van de vorige eeuw. Een Nederlandstalig boek over hem voorziet daarom in een groeiende behoefte, die bij zal dragen tot de verdere verspreiding van de faam van de kunstenaar van wie in alle grote musea in Engeland werk wordt geëxposeerd.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Aleid Ottevanger, Alied Ottevanger
Uitgever
Uitgeverij WBOOKS
ISBN
9789089103062
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90