Schrofer sketches

Prijs € 31,00

Uitverkocht

Frederike Huygen

Paperback | Oktober 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De schetsen van Schrofer zijn niet alleen talrijk, ze zijn ook heel gevarieerd. Potlood, waterverf, pen en viltstift; voorstudies, proefdrukken, varianten en andere stadia van het ontstaans- en productieprocesBeschrijving van het ontwerpproces in het pre-digitale tijdperkambacht en schetsen zijn dezer dagen weer actueel voor jongere generaties ontwerpersEen boek met schetsen van een grafisch ontwerper is uniek. Jurriaan Schrofer gooide zijn ontwerpen niet weg en bewaarde zelfs werktekeningen en ander prepress-materiaal. Zijn schetsen en tekeningen uit de periode 1950-1990 hebben een bijzondere visuele en poëtische kracht. Voor deze publicatie is daar een ruime selectie uit gemaakt, ingeleid door een essay. Het boek bevat verder een uitgebreide demonstratie in woord en beeld van het ontwerp- en drukproces uit het pre-digitale tijdperk. Frederike Huygen is kunst- en designhistorica en schreef vele publicaties over design. Onlangs promoveerde ze aan de UvA met Jurriaan Schrofer, grafisch ontwerper, fotoboekenpionier, art director, docent, kunstbestuurder, omgevingskunstenaar. Huygen werkt als freelance onderzoeker en auteur, en is voorzitter van de Stichting Designgeschiedenis Nederland.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Frederike Huygen
Uitgever
Lecturis
ISBN
9789462260771
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Meerdere talen
Aantal Pagina's
248

Beschrijving

De schetsen van Schrofer zijn niet alleen talrijk, ze zijn ook heel gevarieerd. Potlood, waterverf, pen en viltstift; voorstudies, proefdrukken, varianten en andere stadia van het ontstaans- en productieproces
Beschrijving van het ontwerpproces in het pre-digitale tijdperk
ambacht en schetsen zijn dezer dagen weer actueel voor jongere generaties ontwerpers

Een boek met schetsen van een grafisch ontwerper is uniek. Jurriaan Schrofer gooide zijn ontwerpen niet weg en bewaarde zelfs werktekeningen en ander prepress-materiaal. Zijn schetsen en tekeningen uit de periode 1950-1990 hebben een bijzondere visuele en poëtische kracht. Voor deze publicatie is daar een ruime selectie uit gemaakt, ingeleid door een essay. Het boek bevat verder een uitgebreide demonstratie in woord en beeld van het ontwerp- en drukproces uit het pre-digitale tijdperk.

Frederike Huygen is kunst- en designhistorica en schreef vele publicaties over design.
Onlangs promoveerde ze aan de UvA met Jurriaan Schrofer, grafisch ontwerper, fotoboekenpionier, art director, docent, kunstbestuurder, omgevingskunstenaar. Huygen werkt als freelance onderzoeker en auteur, en is voorzitter van de Stichting Designgeschiedenis Nederland.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Frederike Huygen
Uitgever
Lecturis
ISBN
9789462260771
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Meerdere talen
Aantal Pagina's
248