Saskia, de vrouw van Rembrandt

Prijs € 14,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Ben Broos

Paperback | Oktober 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Voor het eerst treedt Saskia uit de schaduw van Rembrandt. Ben Broos schetst haar milieu, haar vriendschappen, haar ambities en haar emoties. De lezer krijgt een beschrijving van haar jeugd in Leeuwarden, hoe ze korte tijd bij een beruchte professor in Franeker woont en zes jaar tussen de Bildtboeren in Sint Annaparochie, waar ze met Rembrandt is getrouwd. In Amsterdam krijgt ze vier kinderen van wie alleen Titus langer dan enkele weken leeft. De Uylenburghs, haar familie, leveren de peetooms en peettantes, niet de Van Rijns uit Leiden. In de tien jaar waarin Rembrandt gelukkig met haar is, maakt hij van Saskia zo'n tien schilderijen, zes etsen en meer dan twintig tekeningen. Die worden allemaal afgebeeld, naast een keur van documenten. Ze sterft dertig jaar jong, in het jaar waarin Rembrandt De Nachtwacht schildert. Het boek wordt uitgegeven ter gelegenheid van de tentoonstelling 'Sporen van Saskia' in het Historisch Centrum Leeuwarden, van 14 oktober 2012 tot en met 3 maart 2013.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ben Broos
Uitgever
Uitgeverij WBOOKS
ISBN
9789040007750
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Beschrijving

Voor het eerst treedt Saskia uit de schaduw van Rembrandt. Ben Broos schetst haar milieu, haar vriendschappen, haar ambities en haar emoties. De lezer krijgt een beschrijving van haar jeugd in Leeuwarden, hoe ze korte tijd bij een beruchte professor in Franeker woont en zes jaar tussen de Bildtboeren in Sint Annaparochie, waar ze met Rembrandt is getrouwd. In Amsterdam krijgt ze vier kinderen van wie alleen Titus langer dan enkele weken leeft. De Uylenburghs, haar familie, leveren de peetooms en peettantes, niet de Van Rijns uit Leiden. In de tien jaar waarin Rembrandt gelukkig met haar is, maakt hij van Saskia zo'n tien schilderijen, zes etsen en meer dan twintig tekeningen. Die worden allemaal afgebeeld, naast een keur van documenten. Ze sterft dertig jaar jong, in het jaar waarin Rembrandt De Nachtwacht schildert.

Het boek wordt uitgegeven ter gelegenheid van de tentoonstelling 'Sporen van Saskia' in het Historisch Centrum Leeuwarden, van 14 oktober 2012 tot en met 3 maart 2013.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ben Broos
Uitgever
Uitgeverij WBOOKS
ISBN
9789040007750
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90