Ronny Delrue. Het onbewaakte moment

de gecontroleerde ongecontroleerdheid bij het tekenen (NL)

Prijs € 39,95

Uitverkocht

Ronny Delrue

Hardback | Oktober 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het boek Het onbewaakte moment. De gecontroleerde ongecontroleerdheid bestaat uit een reeks gesprekken die beeldend kunstenaar Ronny Delrue had met zes hedendaagse Vlaamse beeldende kunstenaars om een antwoord te zoeken op de vraag: is de tekening vandaag, in onze hoogtechnologische wereld, een ideaal middel om het kantelmoment tussen ongecontroleerdheid en controle in beeld te brengen? In welke mate is ze bepalend bij het tot stand komen van een beeld(taal)? De tekening als documentatie, als experiment, als richting en autonoom beeld met de koppeling naar het schilderij en video komen in de intervieuws aan bod. Delrue laat de kunstenaars letterlijk aan het woord, via gesprekken die hij annoteert en uitschrijft. Delrue motiveert zijn aanpak opvolgende manier : "De interviews van een kunstenaar met een kunstenaar vormen een weefsel rond de centrale vraag van het onderzoek en brengen het geheel in een bredere context. Ook komen op een organische manier iconen uit de kunstgeschiedenis aan bod. Via woord en beeld probeer ik het antwoord op deze vraag in kaart te brengen. Wat vertellen de woorden over het beeld en wat toont het beeld over het woord?" Dit is dan ook het unieke van deze opzet : een beeldend kunstenaars in gesprek met collega's beeldende kunstenaars over de rol en betekenis van het tekenen. Bij beide partijen is er immers herkenning en complementariteit. De keuze van de gesprekspartners is natuurlijk cruciaal. Delrue heeft geopteerd voor een mix : man/vrouw, jong/oud, beginnend/eindigend, wereldberoemd/niet-wereldberoemd. Deelnemende kunstenaars zijn Roger Raveel, Anne-Mie Van Kerckhoven, Philippe Vandenberg, Kris Fierens, Luc Tuymans en Katleen Vermeir. Ook Ronny Delrue zelf komt aan het woord

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ronny Delrue
Uitgever
Mercatorfonds
ISBN
9789061532378
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2011
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Beschrijving

Het boek Het onbewaakte moment. De gecontroleerde ongecontroleerdheid bestaat uit een reeks gesprekken die beeldend kunstenaar Ronny Delrue had met zes hedendaagse Vlaamse beeldende kunstenaars om een antwoord te zoeken op de vraag: is de tekening vandaag, in onze hoogtechnologische wereld, een ideaal middel om het kantelmoment tussen ongecontroleerdheid en controle in beeld te brengen? In welke mate is ze bepalend bij het tot stand komen van een beeld(taal)? De tekening als documentatie, als experiment, als richting en autonoom beeld met de koppeling naar het schilderij en video komen in de intervieuws aan bod.
Delrue laat de kunstenaars letterlijk aan het woord, via gesprekken die hij annoteert en uitschrijft. Delrue motiveert zijn aanpak opvolgende manier : "De interviews van een kunstenaar met een kunstenaar vormen een weefsel rond de centrale vraag van het onderzoek en brengen het geheel in een bredere context. Ook komen op een organische manier iconen uit de kunstgeschiedenis aan bod. Via woord en beeld probeer ik het antwoord op deze vraag in kaart te brengen. Wat vertellen de woorden over het beeld en wat toont het beeld over het woord?"
Dit is dan ook het unieke van deze opzet : een beeldend kunstenaars in gesprek met collega's beeldende kunstenaars over de rol en betekenis van het tekenen. Bij beide partijen is er immers herkenning en complementariteit.
De keuze van de gesprekspartners is natuurlijk cruciaal. Delrue heeft geopteerd voor een mix : man/vrouw, jong/oud, beginnend/eindigend, wereldberoemd/niet-wereldberoemd. Deelnemende kunstenaars zijn Roger Raveel, Anne-Mie Van Kerckhoven, Philippe Vandenberg, Kris Fierens, Luc Tuymans en Katleen Vermeir. Ook Ronny Delrue zelf komt aan het woord

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ronny Delrue
Uitgever
Mercatorfonds
ISBN
9789061532378
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2011
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90