Romeinse cijfers

geschiedenis, vorm en toepassing

Prijs € 12,00

Niet beschikbaar

K. van Harn

Paperback | Mei 2005 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Je danst, omdat je verliefd bent. Je danst om eerste te worden in een toernooi. Romeinse cijfers dansen niet. Het zijn Romeinse soldaten op wacht, bijna bij het houterige af. Het Romeinse cijferschrift heeft echter nog steeds een plaats in onze geschreven taal en zal daaruit zeker voorlopig niet verdwijnen.’ Bij de Romeinen hadden zeven letters een cijferwaarde. Deze werden eeuwenlang toegepast, ook na de val van het West-Romeinse Rijk. Toen de Arabieren andere cijfers naar Europa brachten, werd het gebruik van Romeinse cijfers steeds minder, al hebben ze tot op de dag van vandaag nog altijd een plaats in ons schrift. Ko van Harn vertelt de geschiedenis van de Romeinse cijfers, hoe ze werden gebruikt en vormgegeven. Met bijdragen van Wigger Bierma, Bart de Haas, Gerrit Noordzij en Jan-Willem Stas.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
K. van Harn
Uitgever
Buitenkant, Uitgeverij De
ISBN
9789076452852
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2005
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
72

Beschrijving

Je danst, omdat je verliefd bent. Je danst om eerste te worden in een toernooi. Romeinse cijfers dansen niet. Het zijn Romeinse soldaten op wacht, bijna bij het houterige af. Het Romeinse cijferschrift heeft echter nog steeds een plaats in onze geschreven taal en zal daaruit zeker voorlopig niet verdwijnen.’
Bij de Romeinen hadden zeven letters een cijferwaarde. Deze werden eeuwenlang toegepast, ook na de val van het West-Romeinse Rijk. Toen de Arabieren andere cijfers naar Europa brachten, werd het gebruik van Romeinse cijfers steeds minder, al hebben ze tot op de dag van vandaag nog altijd een plaats in ons schrift.

Ko van Harn vertelt de geschiedenis van de Romeinse cijfers, hoe ze werden gebruikt en vormgegeven. Met bijdragen van Wigger Bierma, Bart de Haas, Gerrit Noordzij en Jan-Willem Stas.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
K. van Harn
Uitgever
Buitenkant, Uitgeverij De
ISBN
9789076452852
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2005
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
72

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90