Rembrandt and the Female Nude

Prijs € 26,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

E.J. Sluijter

Paperback | December 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Rembrandts immer fascinerende vrouwelijke naakten wijken radicaal af van wat gangbaar was in de schilder- en prentkunst van zijn tijd. Om de vraag naar het hoe en waarom daarvan te beantwoorden bestudeert Eric Jan Sluijter, expert in de Nederlandse schilderkunst van de Gouden Eeuw, Rembrandts uitbeeldingen van vrouwelijk naakt tegen de achtergrond van geldende conventies in de Nederlanden en Itali. Tevens onderzoekt hij de aard van Rembrandts kunsttheoretische opvattingen en van zijn voortdurende dialoog met beroemde voorgangers en tijdgenoten. Sluijter toont overtuigend aan dat Rembrandt, meer dan enig ander kunstenaar, er bewust naar streefde de toeschouwer intens bij het voorgestelde te betrekken. Ook laat hij zien hoe dit vergaande gevolgen had voor de morele en erotische implicaties van de onderwerpen die Rembrandt koos. Hiermee presenteert de auteur in deze rijk gellustreerde studie een vernieuwende visie op Rembrandts opvattingen over de schilderkunst, zijn houding ten opzichte van de Oudheid en de Italiaanse kunst van de Renaissance, en zijn benadering van erotiek en moraal.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
E.J. Sluijter
Uitgever
Amsterdam University Press
ISBN
9789053568378
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2006
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
448

Beschrijving

Rembrandts immer fascinerende vrouwelijke naakten wijken radicaal af van wat gangbaar was in de schilder- en prentkunst van zijn tijd. Om de vraag naar het hoe en waarom daarvan te beantwoorden bestudeert Eric Jan Sluijter, expert in de Nederlandse schilderkunst van de Gouden Eeuw, Rembrandts uitbeeldingen van vrouwelijk naakt tegen de achtergrond van geldende conventies in de Nederlanden en Itali. Tevens onderzoekt hij de aard van Rembrandts kunsttheoretische opvattingen en van zijn voortdurende dialoog met beroemde voorgangers en tijdgenoten.
Sluijter toont overtuigend aan dat Rembrandt, meer dan enig ander kunstenaar, er bewust naar streefde de toeschouwer intens bij het voorgestelde te betrekken. Ook laat hij zien hoe dit vergaande gevolgen had voor de morele en erotische implicaties van de onderwerpen die Rembrandt koos.
Hiermee presenteert de auteur in deze rijk gellustreerde studie een vernieuwende visie op Rembrandts opvattingen over de schilderkunst, zijn houding ten opzichte van de Oudheid en de Italiaanse kunst van de Renaissance, en zijn benadering van erotiek en moraal.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
E.J. Sluijter
Uitgever
Amsterdam University Press
ISBN
9789053568378
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2006
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
448

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90