Rembrandt (e-Book)

De schilder van licht en schaduw

Prijs € 12,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Nils Büttner

EPUB met digitaal watermerk | Maart 2019 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

'Rembrandt is een moderne kunstenaar, per ongeluk drie eeuwen te vroeg geboren.' Mark Rothko In Rembrandt neemt de bekende kunsthistoricus Nils Büttner de lezer mee naar de Gouden Eeuw. Büttner presenteert aan de hand van bronnen uit Rembrandts tijd een genuanceerde kijk op diens leven en op de betekenis van zijn werk. Naast het fascinerende levensverhaal legt Büttner ook perfect uit wat het effect is van het bijzondere licht in Rembrandts schilderijen. Hij laat bijvoorbeeld zien dat de kijker door het licht geattendeerd wordt op bepaalde emoties van afgebeelde personen. Ook misverstanden over Rembrandts leven die door de jaren heen hebben postgevat, worden door Büttner rechtgezet. Zo was Rembrandt aan het einde van zijn leven helemaal niet zo armlastig als vaak wordt beweerd.Rembrandt, de schilder van licht en schaduw is een vlot leesbaar en fascinerend levensverhaal van een wereldberoemd kunstenaar. Het geeft de lezer een inzicht in het leven en werk van Rembrandt.De pers over de boeken van Nils Büttner‘Buitengewoon informatief. Ik heb veel van dit boek geleerd.’ Cees Nooteboom ‘Rembrandt is zo diep mysterieus dat hij dingen zegt waarvoor geen woorden in welke taal dan ook zijn.’ Vincent van Gogh ‘Bravo! Wat een fantastisch goed, leesbaar boek is hier op een zeer doordachte wijze geschreven.’ Kleio-Historia‘Een heel prettige, goed leesbare introductie.’ Reformatorisch Dagblad

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Nils Büttner
Uitgever
J.M. Meulenhoff
ISBN
9789402307450
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2019
Bestandsgrootte
8756 Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
296

Beschrijving

'Rembrandt is een moderne kunstenaar, per ongeluk drie eeuwen te vroeg geboren.' Mark Rothko

In Rembrandt neemt de bekende kunsthistoricus Nils Büttner de lezer mee naar de Gouden Eeuw. Büttner presenteert aan de hand van bronnen uit Rembrandts tijd een genuanceerde kijk op diens leven en op de betekenis van zijn werk. Naast het fascinerende levensverhaal legt Büttner ook perfect uit wat het effect is van het bijzondere licht in Rembrandts schilderijen.

Hij laat bijvoorbeeld zien dat de kijker door het licht geattendeerd wordt op bepaalde emoties van afgebeelde personen. Ook misverstanden over Rembrandts leven die door de jaren heen hebben postgevat, worden door Büttner rechtgezet. Zo was Rembrandt aan het einde van zijn leven helemaal niet zo armlastig als vaak wordt beweerd.

Rembrandt, de schilder van licht en schaduw is een vlot leesbaar en fascinerend levensverhaal van een wereldberoemd kunstenaar. Het geeft de lezer een inzicht in het leven en werk van Rembrandt.


De pers over de boeken van Nils Büttner

‘Buitengewoon informatief. Ik heb veel van dit boek geleerd.’ Cees Nooteboom

‘Rembrandt is zo diep mysterieus dat hij dingen zegt waarvoor geen woorden in welke taal dan ook zijn.’ Vincent van Gogh

‘Bravo! Wat een fantastisch goed, leesbaar boek is hier op een zeer doordachte wijze geschreven.’ Kleio-Historia

‘Een heel prettige, goed leesbare introductie.’ Reformatorisch Dagblad

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Nils Büttner
Uitgever
J.M. Meulenhoff
ISBN
9789402307450
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2019
Bestandsgrootte
8756 Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
296