Reis door de Nederlanden

Prijs € 12,75

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

A. Dürer

Hardback | September 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In 1520/21 maakte Albrecht Dürer, een van de belangrijkste kunstenaars van de renaissance, een reis van bijna een jaar door de Nederlanden. De reden voor zijn reis was het bijwonen van de kroning van keizer Karel V in Aken. Zijn reis liep uit op een ware triomftocht, waarvan hij in dit fascinerende reisdagboek uitgebreid verslag doet. Tijdens de reis ontmoette hij vele vorsten, geleerden (Erasmus) en kunstenaars. Talloze portretten, tekeningen en schetsen van beroemde tijdgenoten, steden en dieren waren het artistieke gevolg van deze reis. In deze uitgave is een aantal belangrijke werken van Dürer uit deze tijd opgenomen. Het reisverslag is niet alleen belangrijk als zeldzaam egodocument van een beroemd kunstenaar, maar ook als historisch document van groot belang.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
A. Dürer
Uitgever
Hoogland & Van Klaveren, Uitgeverij
ISBN
9789076347608
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
139

Beschrijving

In 1520/21 maakte Albrecht Dürer, een van de belangrijkste kunstenaars van de renaissance, een reis van bijna een jaar door de Nederlanden. De reden voor zijn reis was het bijwonen van de kroning van keizer Karel V in Aken. Zijn reis liep uit op een ware triomftocht, waarvan hij in dit fascinerende reisdagboek uitgebreid verslag doet. Tijdens de reis ontmoette hij vele vorsten, geleerden (Erasmus) en kunstenaars.
Talloze portretten, tekeningen en schetsen van beroemde tijdgenoten, steden en dieren waren het artistieke gevolg van deze reis. In deze uitgave is een aantal belangrijke werken van Dürer uit deze tijd opgenomen.
Het reisverslag is niet alleen belangrijk als zeldzaam egodocument van een beroemd kunstenaar, maar ook als historisch document van groot belang.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
A. Dürer
Uitgever
Hoogland & Van Klaveren, Uitgeverij
ISBN
9789076347608
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2008
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
139

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90