Reflect #04 Documentaire nu!

hedendaagse Strategieën in fotografie, film en beeldende kunst

Prijs € 27,95

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Paperback | Juli 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Documentaire nu! maakt de balans op. Wat is de betekenis van de documentaire anno 2005? Wat verstaan we eigenlijk nog onder documentaire? Welke richtingen zijn er in de documentaire ontstaan? Kunnen en willen we het begrip nog definiëren? En wat is de maatschappelijke rol van de documentaire? Naar aanleiding van deze vragen geven gerenommeerde deskundigen als Olivier Lugon, Frits Gierstberg en Tom Holert hun visie op de ontwikkelingen op het gebied van het documentaire beeld. Daarnaast beschrijven tien fotografen en kunstenaars, onder wie Walid Raad, Johan Grimonprez, Julika Rudelius en Allan Sekula, hun persoonlijke benadering van de toepassing van documentaire film en fotografie. Met de actuele stand van zaken blaast Documentaire nu! de discussie over documentaire film en fotografie nieuw leven in.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
nai010 uitgevers/publishers
ISBN
9789056627607
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2010
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Beschrijving

Documentaire nu! maakt de balans op. Wat is de betekenis van de documentaire anno 2005? Wat verstaan we eigenlijk nog onder documentaire? Welke richtingen zijn er in de documentaire ontstaan? Kunnen en willen we het begrip nog definiëren? En wat is de maatschappelijke rol van de documentaire?

Naar aanleiding van deze vragen geven gerenommeerde deskundigen als Olivier Lugon, Frits Gierstberg en Tom Holert hun visie op de ontwikkelingen op het gebied van het documentaire beeld. Daarnaast beschrijven tien fotografen en kunstenaars, onder wie Walid Raad, Johan Grimonprez, Julika Rudelius en Allan Sekula, hun persoonlijke benadering van de toepassing van documentaire film en fotografie.

Met de actuele stand van zaken blaast Documentaire nu! de discussie over documentaire film en fotografie nieuw leven in.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
nai010 uitgevers/publishers
ISBN
9789056627607
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2010
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90