Raymond Depardon

fotograaf en filmer / Photographer and Filmmaker

Prijs € 22,50

Uitverkocht

F. Gierstberg

Paperback | December 2005 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het werk van de Franse fotograaf Raymond Depardon (1942) is in Nederland nog vrij onbekend. Depardons werk heeft vanwege de aard van zijn artistieke praktijk grote actualiteitswaarde: het vormt een voortdurende cross-over tussen fotografie en film, tussen journalistiek en autobiografie en tussen beeld en tekst. Depardon is een kijker en fotograaf/filmer zoals bijvoorbeeld Johan van der Keuken dat was, maar zonder de grotere verbanden met de wereld uit het oog te verliezen. De publicatie Raymond Depardon. Fotograaf en filmer is een bijzonder document, alleen al omdat er in Nederland niet eerder een publicatie over zijn werk verschenen is. Het werk van Depardon wordt beschreven en geanalyseerd in twee essays: 'Raymond Depardon: denker in beelden' van Frits Gierstberg, hoofd tentoonstellingen van het Nederlands Fotomuseum en 'Naar een indirecte cinema: de documentaire van Raymond Depardon' van Nico de Klerk, onderzoeker verbonden aan het Nederlands Filmmuseum.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
F. Gierstberg
Uitgever
Jap Sam Books
ISBN
9789059730403
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2005
Categorie
Algemeen
Taal
Meerdere talen
Aantal Pagina's
144

Beschrijving

Het werk van de Franse fotograaf Raymond Depardon (1942) is in Nederland nog vrij onbekend. Depardons werk heeft vanwege de aard van zijn artistieke praktijk grote actualiteitswaarde: het vormt een voortdurende cross-over tussen fotografie en film, tussen journalistiek en autobiografie en tussen beeld en tekst. Depardon is een kijker en fotograaf/filmer zoals bijvoorbeeld Johan van der Keuken dat was, maar zonder de grotere verbanden met de wereld uit het oog te verliezen.

De publicatie Raymond Depardon. Fotograaf en filmer is een bijzonder document, alleen al omdat er in Nederland niet eerder een publicatie over zijn werk verschenen is. Het werk van Depardon wordt beschreven en geanalyseerd in twee essays: 'Raymond Depardon: denker in beelden' van Frits Gierstberg, hoofd tentoonstellingen van het Nederlands Fotomuseum en 'Naar een indirecte cinema: de documentaire van Raymond Depardon' van Nico de Klerk, onderzoeker verbonden aan het Nederlands Filmmuseum.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
F. Gierstberg
Uitgever
Jap Sam Books
ISBN
9789059730403
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2005
Categorie
Algemeen
Taal
Meerdere talen
Aantal Pagina's
144

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90