Radical Games

popping the bubble of 1960s architecture

Prijs € 24,50

Uitverkocht

Lara Schrijver

Paperback | Augustus 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit boek, waarin een aantal radicale bewegingen in de architectuur in de jaren zestig met elkaar worden vergeleken, behandelt een periode in de architectuurgeschiedenis waarin revolutionaire idealen overheersten en dromen verwezenlijkt werden in tekeningen. Zowel de desillusie die op deze periode volgde als de huidige hernieuwde belangstelling ervoor liggen al in de uitgangspunten van deze bewegingen besloten. Dit boek verkent drie radicale kritieken van de modernistische architectuur aan de hand van het werk van de Situationistische Internationale, Venturi & Scott Brown en Archigram. Deze kritische reacties op hun voorgangers, gesitueerd op de drempel van een nieuwe tijd, van postmodernisme en wereldwijd kapitalisme, geven blijk van een scherpzinnig, kritisch inzicht in het modernisme en, bezien vanuit de huidige situatie, een vooruitziende blik. Tegelijkertijd waren hun dromen echter zo verweven met het modernistische project dat ze het hedendaagse architectuurdebat in een onhoudbare positie hebben gebracht.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Lara Schrijver
Uitgever
nai010 uitgevers/publishers
ISBN
9789056626785
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2009
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
248

Beschrijving

Dit boek, waarin een aantal radicale bewegingen in de architectuur in de jaren zestig met elkaar worden vergeleken, behandelt een periode in de architectuurgeschiedenis waarin revolutionaire idealen overheersten en dromen verwezenlijkt werden in tekeningen.

Zowel de desillusie die op deze periode volgde als de huidige hernieuwde belangstelling ervoor liggen al in de uitgangspunten van deze bewegingen besloten. Dit boek verkent drie radicale kritieken van de modernistische architectuur aan de hand van het werk van de Situationistische Internationale, Venturi & Scott Brown en Archigram. Deze kritische reacties op hun voorgangers, gesitueerd op de drempel van een nieuwe tijd, van postmodernisme en wereldwijd kapitalisme, geven blijk van een scherpzinnig, kritisch inzicht in het modernisme en, bezien vanuit de huidige situatie, een vooruitziende blik. Tegelijkertijd waren hun dromen echter zo verweven met het modernistische project dat ze het hedendaagse architectuurdebat in een onhoudbare positie hebben gebracht.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Lara Schrijver
Uitgever
nai010 uitgevers/publishers
ISBN
9789056626785
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2009
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
248

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90