PvN; compleet gelukkig Muziekboek 10

muziekboek

Prijs € 25,00

Uitverkocht

Paperback | November 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Psalmen voor Nu is compleet! Met de gloedvolle dubbel-cd Compleet gelukkig laten de hebraïci, dichters en componisten van Psalmen voor Nu een groots slotakkoord klinken. Het gedroomde doel is bereikt: alle honderdvijftig psalmen voor iedereen beschikbaar in toegankelijke taal en op eigentijdse muziek. Zo blijven de psalmen boeien, als samenzangliederen en als luisterliederen.Compleet gelukkig bevat de laatste bewerkingen uit de reeks van Psalmen voor Nu en zeker niet de minste. Met de prachtige bewerkingen van bijvoorbeeld Psalm 65, 51 en 139 bevat deze cd genoeg bekende psalmen. Ook de minder bekende Psalm 55 en 37schitteren in hun nieuwe jas. De bijdragen van gastcomponisten als Kinga Bán (Sela), Jeroen van der Werken, Bas van Nienes (Mensenkinderen), Viktor van Woudenberg (Wooden Saints) en Bas Bons maken deze cd extra waardevol.Sinds de lente van 2002 werkt het team van Psalmen voor Nu aan een nieuwe psalmberijming. Een berijming in hedendaags Nederlands, op nieuwe melodieën in de brede traditie van de moderne populaire muziek. Psalmen voor Nu bestaat uit drie teams: een team van hebraïci, grondtaalspecialisten die de dichters en de componisten helpen bij het begrijpen van wat er in de grondtekst staat. Daarnaast een team van dichters, die de grondtekst vertalen in fris Nederlands, met een mooie klank en een goed ritme, dat zich ervoor leent om gezongen te worden. En tenslotte componisten die deze tekst proeven, en van een melodie voorzien die erop past.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
KokBoekencentrum Non-Fictie
ISBN
9789023968467
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2014
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
96

Beschrijving

Psalmen voor Nu is compleet! Met de gloedvolle dubbel-cd Compleet gelukkig laten de hebraïci, dichters en componisten van Psalmen voor Nu een groots slotakkoord klinken. Het gedroomde doel is bereikt: alle honderdvijftig psalmen voor iedereen beschikbaar in toegankelijke taal en op eigentijdse muziek. Zo blijven de psalmen boeien, als samenzangliederen en als luisterliederen.

Compleet gelukkig bevat de laatste bewerkingen uit de reeks van Psalmen voor Nu en zeker niet de minste. Met de prachtige bewerkingen van bijvoorbeeld Psalm 65, 51 en 139 bevat deze cd genoeg bekende psalmen. Ook de minder bekende Psalm 55 en 37
schitteren in hun nieuwe jas. De bijdragen van gastcomponisten als Kinga Bán (Sela), Jeroen van der Werken, Bas van Nienes (Mensenkinderen), Viktor van Woudenberg (Wooden Saints) en Bas Bons maken deze cd extra waardevol.

Sinds de lente van 2002 werkt het team van Psalmen voor Nu aan een nieuwe psalmberijming. Een berijming in hedendaags Nederlands, op nieuwe melodieën in de brede traditie van de moderne populaire muziek. Psalmen voor Nu bestaat uit drie teams: een team van hebraïci, grondtaalspecialisten die de dichters en de componisten helpen bij het begrijpen van wat er in de grondtekst staat. Daarnaast een team van dichters, die de grondtekst vertalen in fris Nederlands, met een mooie klank en een goed ritme, dat zich ervoor leent om gezongen te worden. En tenslotte componisten die deze tekst proeven, en van een melodie voorzien die erop past.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
KokBoekencentrum Non-Fictie
ISBN
9789023968467
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2014
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
96