Pop in Dordt 1960 - 1990

Prijs € 24,95

Uitverkocht

Bert Besemer

Paperback | November 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Pop in Dordt 1960-1990 geeft een overzicht van dertig jaar Dordtse popmuziek. Dit boek van de hand van Bert Besemer schetst een beeld van de vele bands en muzikanten die in deze periode in Dordrecht actief zijn geweest. De popgeschiedenis van Dordrecht in de periode 1960-1990 is in te delen in vier perioden. De Indorock; de Hollandse sound van de gitaargroepen; de beatgroepen en psychedelische bands en de bands, die in een later stadium beïnvloed werden door country, soul, blues, hard-, symfonische-, jazz- en countryrock, reggae, ska en new wave-muziek. Dit alles komt uitgebreid in dit boek aan bod door middel van beschrijvingen van de groepen, de historie, de samenstellingen van de bands, de muzieksoort en de resultaten die zowel nationaal als internationaal werden geboekt. Ex-popjournalist Bert Besemer heeft hiervoor gebruikt gemaakt van zijn omvangrijke archief, artikelen en recensies uit de plaatselijke en nationale pers en een groot aantal interviews met Dordtse muzikanten, die in de periode 1960 - 1990 intensief met het maken van popmuziek bezig zijn geweest.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Bert Besemer
Uitgever
Coolegem Media
ISBN
9789491354199
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
224

Beschrijving

Pop in Dordt 1960-1990 geeft een overzicht van dertig jaar Dordtse popmuziek. Dit boek van de hand van Bert Besemer schetst een beeld van de vele bands en muzikanten die in deze periode in Dordrecht actief zijn geweest.

De popgeschiedenis van Dordrecht in de periode 1960-1990 is in te delen in vier perioden. De Indorock; de Hollandse sound van de gitaargroepen; de beatgroepen en psychedelische bands en de bands, die in een later stadium beïnvloed werden door country, soul, blues, hard-, symfonische-, jazz- en countryrock, reggae, ska en new wave-muziek. Dit alles komt uitgebreid in dit boek aan bod door middel van beschrijvingen van de groepen, de historie, de samenstellingen van de bands, de muzieksoort en de resultaten die zowel nationaal als internationaal werden geboekt.

Ex-popjournalist Bert Besemer heeft hiervoor gebruikt gemaakt van zijn omvangrijke archief, artikelen en recensies uit de plaatselijke en nationale pers en een groot aantal interviews met Dordtse muzikanten, die in de periode 1960 - 1990 intensief met het maken van popmuziek bezig zijn geweest.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Bert Besemer
Uitgever
Coolegem Media
ISBN
9789491354199
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
224

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90