Piet Klaarhamer

architect en meubelontwerper

Prijs € 34,95

Uitverkocht

Marijke Kuper, Monique Teunissen

Hardback | December 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Piet Klaarhamer (1874-1954) was naast de leermeester van Gerrit Rietveld een onafhankelijke vakman die vernieuwing en zuiverheid in de kunst nastreefde. Met deze monografie wordt voor de eerste maal een publicatie gewijd aan het leven en werk van deze Utrechtse architect en meubelontwerper.In zowel zijn meubels als in zijn architectuur komt Klaarhamers voorliefde voor ambachtelijkheid tot uitdrukking. Toch zocht hij ook naar machinale produceerbare meubelvormen. Zijn oeuvre laat een eigenzinnig ontwerper zien, die een synthese tussen ambacht en vernieuwing nastreefde en bovendien uitging van een totaalbeeld, een harmonisch geheel tussen meubels, decoratieve kunst en architectuur. Zijn werk is verrassend actueel en een inspiratiebron voor hedendaagse architecten en ontwerpers.Deze rijk geïllustreerde publicatie schetst een beeld van Klaarhamer als de essentiële schakel tussen de grote bouwmeester Berlage en avant-gardistische Stijl-kunstenaars als Gerrit Rietveld en Bart van der Leck.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Marijke Kuper, Monique Teunissen
Uitgever
nai010 uitgevers/publishers
ISBN
9789462081581
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2014
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
228

Beschrijving

Piet Klaarhamer (1874-1954) was naast de leermeester van Gerrit Rietveld een onafhankelijke vakman die vernieuwing en zuiverheid in de kunst nastreefde. Met deze monografie wordt voor de eerste maal een publicatie gewijd aan het leven en werk van deze Utrechtse architect en meubelontwerper.

In zowel zijn meubels als in zijn architectuur komt Klaarhamers voorliefde voor ambachtelijkheid tot uitdrukking. Toch zocht hij ook naar machinale produceerbare meubelvormen. Zijn oeuvre laat een eigenzinnig ontwerper zien, die een synthese tussen ambacht en vernieuwing nastreefde en bovendien uitging van een totaalbeeld, een harmonisch geheel tussen meubels, decoratieve kunst en architectuur. Zijn werk is verrassend actueel en een inspiratiebron voor hedendaagse architecten en ontwerpers.

Deze rijk geïllustreerde publicatie schetst een beeld van Klaarhamer als de essentiële schakel tussen de grote bouwmeester Berlage en avant-gardistische Stijl-kunstenaars als Gerrit Rietveld en Bart van der Leck.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Marijke Kuper, Monique Teunissen
Uitgever
nai010 uitgevers/publishers
ISBN
9789462081581
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2014
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
228