Over oude rivieren en nieuwe sporen

Werk van Joost Colpaert

Prijs € 28,00

Uitverkocht

Hans Theys

Hardback | Juli 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De kringloopgedachte en vooral het fluïde lopen als een rode draad in de video's en schilderijen van Joost Colpaert (1965). Dit vertaalt zich expliciet in de recente reeks schilderijen en werken op papier waarin de geografische realiteit van meanderende rivieren wordt getransformeerd naar een abstractie. In zijn werken combineert hij steeds rivierlopen met de spontane zelforganisatie van allerlei vloeistoffen en olieverf. Deze rivieren slingeren diep in de achtergrond of treden in andere werken als brede stromen op de voorgrond. Een meanderende rivier versus het omringende rechtlijnig stratenplan of een vloeiierige, ongeordende ondergrond versus een brede rivierloop weken onze gevoeligheid los. De werkwijze waarbij de geografische realiteit naar een abstractie wordt omgetoverd, zet de tegenstelling tussen chaos & orde, natuurkrachten & menselijk ratio extra in de verf. Of, hoe de bron van alle leven een bron van inspiratie vormt.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Hans Theys
Uitgever
Snoeck Publishers
ISBN
9789053497678
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Meerdere talen
Aantal Pagina's
104

Beschrijving

De kringloopgedachte en vooral het fluïde lopen als een rode draad in de video's en schilderijen van Joost Colpaert (1965). Dit vertaalt zich expliciet in de recente reeks schilderijen en werken op papier waarin de geografische realiteit van meanderende rivieren wordt getransformeerd naar een abstractie.

In zijn werken combineert hij steeds rivierlopen met de spontane zelforganisatie van allerlei vloeistoffen en olieverf. Deze rivieren slingeren diep in de achtergrond of treden in andere werken als brede stromen op de voorgrond. Een meanderende rivier versus het omringende rechtlijnig stratenplan of een vloeiierige, ongeordende ondergrond versus een brede rivierloop weken onze gevoeligheid los.

De werkwijze waarbij de geografische realiteit naar een abstractie wordt omgetoverd, zet de tegenstelling tussen chaos & orde, natuurkrachten & menselijk ratio extra in de verf. Of, hoe de bron van alle leven een bron van inspiratie vormt.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Hans Theys
Uitgever
Snoeck Publishers
ISBN
9789053497678
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Meerdere talen
Aantal Pagina's
104

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90