Opera en drama

Prijs € 29,50

Niet beschikbaar

Richard Wagner

Paperback | Oktober 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Opera en drama is het handboek voor het Gesamtkunstwerk. Vanuit de kleinste elementen van de taal en de muziek tot het schilderen met orkestklank, leidmotieven en het gebruik van de mythe ontwikkelt Wagner zijn revolutionaire muziekdrama. De losbandige opera en het verstarde theater moeten wijken voor het kunstwerk van de toekomst.Na het mislukken van een politieke revolutie stort Wagner zich op de hervorming van de kunst. Terwijl hij werkt aan Der Ring des Nibelungen, zoekt de alchemist Wagner naar een formule om alle kunsten met elkaar te versmelten. Wagner maakt totale kunst. Maar is deze ook totalitair?Voor het eerst wordt Wagners theoretische hoofdwerk uitgebracht in het Nederlands. Door een uitgebreide inleiding en verhelderende noten wordt de tekst toegankelijk voor iedere geïnteresseerde lezer, leek of specialist.Uit het Duits vertaald, ingeleid en geannoteerd door Philip Westbroek met een voorwoord van Pierre Audi.Van Wagner verschenen eerder bij IJzer Het kunstwerk van de toekomst en Geschriften over kunst, politiek en religie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Richard Wagner
Uitgever
IJzer
ISBN
9789086841103
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2014
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Opera en drama is het handboek voor het Gesamtkunstwerk. Vanuit de kleinste elementen van de taal en de muziek tot het schilderen met orkestklank, leidmotieven en het gebruik van de mythe ontwikkelt Wagner zijn revolutionaire muziekdrama. De losbandige opera en het verstarde theater moeten wijken voor het kunstwerk van de toekomst.

Na het mislukken van een politieke revolutie stort Wagner zich op de hervorming van de kunst. Terwijl hij werkt aan Der Ring des Nibelungen, zoekt de alchemist Wagner naar een formule om alle kunsten met elkaar te versmelten. Wagner maakt totale kunst. Maar is deze ook totalitair?

Voor het eerst wordt Wagners theoretische hoofdwerk uitgebracht in het Nederlands. Door een uitgebreide inleiding en verhelderende noten wordt de tekst toegankelijk voor iedere geïnteresseerde lezer, leek of specialist.

Uit het Duits vertaald, ingeleid en geannoteerd door Philip Westbroek met een voorwoord van Pierre Audi.

Van Wagner verschenen eerder bij IJzer Het kunstwerk van de toekomst en Geschriften over kunst, politiek en religie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Richard Wagner
Uitgever
IJzer
ISBN
9789086841103
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2014
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90