Openluchttheaters in Nederland

vermaak onder heldere hemel

Prijs € 39,50

Uitverkocht

Eric Alexander, Nico van der Krogt

Hardback | Mei 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Bezoekt u wel eens een openluchttheater? Dan kent u de bijzondere sfeer van het genieten van cultuur in de zomerse buitenlucht. Verspreid over het hele land telt Nederland tegenwoordig zo’n 60 openluchttheaters, die met veel enthousiasme gebruikt worden. Van groot tot heel klein, van springlevend tot bijna vergeten. Bespeeld door acteurs van zeer verschillende pluimage en met een zeer gevarieerd aanbod. In de openluchttheaterwereld zijn interessante ontwikkelingen gaande, zoals nieuwe initiatieven, renovaties en intensievere bespeling. Dat biedt unieke kansen om enerzijds een groter publiek te laten participeren en anderzijds meer spelers een podium te bieden. Openluchttheaters in Nederland is behalve een waardevol naslagwerk voor direct betrokkenen met name bedoeld voor de bezoeker. In deze uitgave krijgt u letterlijk een kijkje achter de schermen. De auteurs belichten de ontwikkeling van het spelen in de openlucht sinds zijn oorsprong in de oudheid en laten daarbij ook theaters in de ons omringende landen de revue passeren. Het boek bevat een schat aan informatie over de praktische, artistieke, architectonische en ecologische aspecten van alle 120 bestaande èn in de loop der jaren verdwenen speellocaties in Nederland, alfabetisch geschikt op plaatsnaam. Om zowel professionals als amateurs op weg te helpen om de theaters te bespelen en te exploiteren zijn enkele praktische richtlijnen voor aanleg en beheer opgenomen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Eric Alexander, Nico van der Krogt
Uitgever
Walburg Pers
ISBN
9789057306907
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Mei 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
152

Beschrijving

Bezoekt u wel eens een openluchttheater? Dan kent u de bijzondere sfeer van het genieten van cultuur in de zomerse buitenlucht. Verspreid over het hele land telt Nederland tegenwoordig zo’n 60 openluchttheaters, die met veel enthousiasme gebruikt worden. Van groot tot heel klein, van springlevend tot bijna vergeten. Bespeeld door acteurs van zeer verschillende pluimage en met een zeer gevarieerd aanbod. In de openluchttheaterwereld zijn interessante ontwikkelingen gaande, zoals nieuwe initiatieven, renovaties en intensievere bespeling. Dat biedt unieke kansen om enerzijds een groter publiek te laten participeren en anderzijds meer spelers een podium te bieden.

Openluchttheaters in Nederland is behalve een waardevol naslagwerk voor direct betrokkenen met name bedoeld voor de bezoeker. In deze uitgave krijgt u letterlijk een kijkje achter de schermen. De auteurs belichten de ontwikkeling van het spelen in de openlucht sinds zijn oorsprong in de oudheid en laten daarbij ook theaters in de ons omringende landen de revue passeren. Het boek bevat een schat aan informatie over de praktische, artistieke, architectonische en ecologische aspecten van alle 120 bestaande èn in de loop der jaren verdwenen speellocaties in Nederland, alfabetisch geschikt op plaatsnaam. Om zowel professionals als amateurs op weg te helpen om de theaters te bespelen en te exploiteren zijn enkele praktische richtlijnen voor aanleg en beheer opgenomen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Eric Alexander, Nico van der Krogt
Uitgever
Walburg Pers
ISBN
9789057306907
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Mei 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
152

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90