Open 6 (On)veiligheid

kunst, openbare ruimte en veiligheid

Prijs € 19,50

Uitverkocht

Paperback | Mei 2004 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Met ingang van nummer 6 wordt Open uitgegeven door NAi Uitgevers. In nauwe samenwerking met SKOR is Open omgevormd tot een cahier dat aandacht besteedt aan culturele en maatschappelijke thema's over de hedendaagse praktijk en theorie van beeldende kunst en openbare ruimte. In Open 6, (on)Veiligheid, worden de gevolgen van de actuele preoccupatie met veiligheid onderzocht voor de publieke ruimte en de beeldende kunst. Er wordt inzicht gegeven in de praktijk van de esthetiek en de ethiek van de veiligheid in filosofische beschouwingen én door middel van bijdragen die direct gekoppeld zijn aan concrete plekken of (kunst)projecten. De bijdragen zijn van de hand van Gijs van Oenen, Lieven De Cauter, Sean Snyder, Thomas Y. Levin, Sven Lütticken, Harm Tilman, Mark Wigley, Hans Boutellier, Jouke Kleerebezem, Willem van Weelden en Q.S. Serafijn.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
nai010 uitgevers/publishers
ISBN
9789056623814
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2004
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
167

Beschrijving

Met ingang van nummer 6 wordt Open uitgegeven door NAi Uitgevers. In nauwe samenwerking met SKOR is Open omgevormd tot een cahier dat aandacht besteedt aan culturele en maatschappelijke thema's over de hedendaagse praktijk en theorie van beeldende kunst en openbare ruimte.

In Open 6, (on)Veiligheid, worden de gevolgen van de actuele preoccupatie met veiligheid onderzocht voor de publieke ruimte en de beeldende kunst.

Er wordt inzicht gegeven in de praktijk van de esthetiek en de ethiek van de veiligheid in filosofische beschouwingen én door middel van bijdragen die direct gekoppeld zijn aan concrete plekken of (kunst)projecten. De bijdragen zijn van de hand van Gijs van Oenen, Lieven De Cauter, Sean Snyder, Thomas Y. Levin, Sven Lütticken, Harm Tilman, Mark Wigley, Hans Boutellier, Jouke Kleerebezem, Willem van Weelden en Q.S. Serafijn.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
nai010 uitgevers/publishers
ISBN
9789056623814
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2004
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
167

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90