Ontwerp en analyse

Prijs € 39,95

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Bernard Leupen, Christophe Grafe, Nicola Körnig, Marc Lampe

Paperback | Januari 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Ontwerp en analyse gaat over de geschiedenis en praktijk van het ruimtelijk ontwerpen in ruime zin. De nadruk ligt hierbij op de bespreking van de diverse ontwerpopvattingen in historisch perspectief. Het boek reikt materiaal aan voor de systematische bestudering van het ruimtelijk ontwerpen: architectuur, stedenbouw en landschapskunde. Er wordt een systematisch begrippenapparaat voor het ontwerpen ontwikkeld dat de lezer in staat stelt de factoren te definiëren die op de keuzes van de ontwerper van invloed zijn en deze te relateren aan het resultaat. De analysetekening wordt daarbij ingezet als een manier om inzicht in het proces van ontwerpen te verwerven. Ontwerp en analyse richt zich op studenten, docenten en vakgenoten in het hele veld van het ruimtelijke ontwerpen en behandelt architectonische, stedenbouwkundige en landschapskundige voorbeelden. Het is in de eerste plaats voor het gebruik in het onderwijs bedoeld, maar door de brede aanpak ook interessant voor belangstellenden buiten de diverse onderwijsinstellingen. Door zijn oriëntatie op het onderwijs heeft Ontwerp en analyse eerder een didactisch dan een zuiver architectuurtheoretisch karakter. De auteurs zijn verbonden aan de faculteit der Bouwkunde van de Technische Universiteit Delft.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Bernard Leupen, Christophe Grafe, Nicola Körnig, Marc Lampe
Uitgever
nai010 uitgevers/publishers
ISBN
9789462080669
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
240

Beschrijving

Ontwerp en analyse gaat over de geschiedenis en praktijk van het ruimtelijk ontwerpen in ruime zin. De nadruk ligt hierbij op de bespreking van de diverse ontwerpopvattingen in historisch perspectief. Het boek reikt materiaal aan voor de systematische bestudering van het ruimtelijk ontwerpen: architectuur, stedenbouw en landschapskunde. Er wordt een systematisch begrippenapparaat voor het ontwerpen ontwikkeld dat de lezer in staat stelt de factoren te definiëren die op de keuzes van de ontwerper van invloed zijn en deze te relateren aan het resultaat. De analysetekening wordt daarbij ingezet als een manier om inzicht in het proces van ontwerpen te verwerven.
Ontwerp en analyse richt zich op studenten, docenten en vakgenoten in het hele veld van het ruimtelijke ontwerpen en behandelt architectonische, stedenbouwkundige en landschapskundige voorbeelden. Het is in de eerste plaats voor het gebruik in het onderwijs bedoeld, maar door de brede aanpak ook interessant voor belangstellenden buiten de diverse onderwijsinstellingen. Door zijn oriëntatie op het onderwijs heeft Ontwerp en analyse eerder een didactisch dan een zuiver architectuurtheoretisch karakter. De auteurs zijn verbonden aan de faculteit der Bouwkunde van de Technische Universiteit Delft.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Bernard Leupen, Christophe Grafe, Nicola Körnig, Marc Lampe
Uitgever
nai010 uitgevers/publishers
ISBN
9789462080669
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
240

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90