Ontroerend goed (e-Book)

Van kunst kijken naar kunst kopen

Prijs € 11,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Manuela Klerkx, Oscar van Gelderen

EPUB met digitaal watermerk | Februari 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

'De kunstwereld heeft zijn geheel eigen codes, dit boek helpt je die te kraken.' Trouw Alles wat je moet weten over galeries, beurzen, veilingen en online kopen Er is onroerend goed – vastgoed, buitenkant, status – en er is ontroerend goed – kunst, binnenkant, passie. Bij velen heerst het idee dat kunst een (linkse) hobby van de elite is en niet toegankelijk voor ‘gewone mensen’. Galeries worden als hoogdrempelig ervaren, de prijzen zijn niet transparant en de teksten over de kunstwerken zorgen eerder voor verwarring dan opheldering. Maar er is ook goed nieuws: het bezitten van kunst is niet voorbehouden aan de rijken der aarde: er is al prachtige kunst te koop voor een paar honderd euro (als je maar goed zoekt en ‘vroeg’ durft te kopen). De stap van kijken naar kopen is voor velen echter een obstakel: de kunstwereld kenmerkt zich door geheel eigen codes, die Manuela Klerkx en Oscar van Gelderen, zelf kunstkenners en -verzamelaars, in Ontroerend goed proberen te kraken. Hoe worden prijzen bepaald? Kun je onderhandelen met galeries? Hoe werkt een kunstbeurs? Er is zoveel keus: hoe weet ik welke kunst bij mij past en hoe en waar koop ik die?

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Manuela Klerkx, Oscar van Gelderen
Uitgever
J.M. Meulenhoff
ISBN
9789402307511
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Februari 2018
Bestandsgrootte
5470938 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
224

Beschrijving

'De kunstwereld heeft zijn geheel eigen codes, dit boek helpt je die te kraken.' Trouw

Alles wat je moet weten over galeries, beurzen, veilingen en online kopen

Er is onroerend goed – vastgoed, buitenkant, status – en er is ontroerend goed – kunst, binnenkant, passie. Bij velen heerst het idee dat kunst een (linkse) hobby van de elite is en niet toegankelijk voor ‘gewone mensen’. Galeries worden als hoogdrempelig ervaren, de prijzen zijn niet transparant en de teksten over de kunstwerken zorgen eerder voor verwarring dan opheldering.

Maar er is ook goed nieuws: het bezitten van kunst is niet voorbehouden aan de rijken der aarde: er is al prachtige kunst te koop voor een paar honderd euro (als je maar goed zoekt en ‘vroeg’ durft te kopen). De stap van kijken naar kopen is voor velen echter een obstakel: de kunstwereld kenmerkt zich door geheel eigen codes, die Manuela Klerkx en Oscar van Gelderen, zelf kunstkenners en -verzamelaars, in Ontroerend goed proberen te kraken. Hoe worden prijzen bepaald? Kun je onderhandelen met galeries? Hoe werkt een kunstbeurs? Er is zoveel keus: hoe weet ik welke kunst bij mij past en hoe en waar koop ik die?

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Manuela Klerkx, Oscar van Gelderen
Uitgever
J.M. Meulenhoff
ISBN
9789402307511
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Februari 2018
Bestandsgrootte
5470938 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
224