Omstandigheden-Circumstances

werk van Meyer en van Schooten architecten

Prijs € 47,50

Uitverkocht

Hans Ibelings

Hardback | November 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Hans Ibelings Omstandigheden/Circumstances Het werk van Meyer en Van Schooten architecten --- Omstandigheden bepalen het ontwerp, de ideeën en de methodologie van een architect. In dit boek vertellen de architecten Roberto Meyer en Jeroen van Schooten hoe ze in het ontwerpproces van hun projecten omgaan met veranderingen van de omstandigheden. De techniek van het bouwen verandert voortdurend, producten worden doorontwikkeld en duurzaamheid krijgt steeds meer aandacht. Bovendien neemt de stedelijke dichtheid toe, krijgt opdrachtgeverschap nieuwe invullingen en worden samenwerkingsverbanden steeds grootschaliger. Het zijn omstandigheden waaronder een architect moet werken en waaraan hij of zij het ontwerp steeds moet aanpassen. ‘Omstandigheden’ raakt aan de thema’s die van invloed zijn op het werk, de ideeën en de werkwijze van architectenbureau Meyer en Van Schooten. Elk ontwerp begint met een grondige analyse van het programma van eisen, de locatie en de omgeving. Maar wat gebeurt er als die condities veranderen? Ogenschijnlijke tegenstellingen tussen het programma en de context benutten ze om een specifieke invalshoek te vinden. Auteursinformatie Hans Ibelings is oprichter en hoofdredacteur van A10, een internationaal tijdschrift voor nieuwe Europese architectuur. Daarnaast heeft hij zich gespecialiseerd in het schrijven van monografieën van architecten en -bureaus. Andere titels door Hans Ibelings Designing for the Public In publieke opdracht Dialoog met mensen en plekken. Soeters Van Eldonk architecten 1995-2009 Dialogue with people and places. Soeters Van Eldonk architecten 1995-2009 De nieuwe traditie / The New Tradition Landscapes of Transition Europese architectuur 1890-2010 New European Architecture 09/10 New European Architecture 08/09 New European Architecture 07/08 European Architecture 1890-2010 New European Architecture 10/11

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Hans Ibelings
Uitgever
SUN
ISBN
9789085069713
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Meerdere talen
Aantal Pagina's
263

Beschrijving

Hans Ibelings
Omstandigheden/Circumstances
Het werk van Meyer en Van Schooten architecten
---
Omstandigheden bepalen het ontwerp, de ideeën en de methodologie van een architect. In dit boek vertellen de architecten Roberto Meyer en Jeroen van Schooten hoe ze in het ontwerpproces van hun projecten omgaan met veranderingen van de omstandigheden.

De techniek van het bouwen verandert voortdurend, producten worden doorontwikkeld en duurzaamheid krijgt steeds meer aandacht. Bovendien neemt de stedelijke dichtheid toe, krijgt opdrachtgeverschap nieuwe invullingen en worden samenwerkingsverbanden steeds grootschaliger. Het zijn omstandigheden waaronder een architect moet werken en waaraan hij of zij het ontwerp steeds moet aanpassen.

‘Omstandigheden’ raakt aan de thema’s die van invloed zijn op het werk, de ideeën en de werkwijze van architectenbureau Meyer en Van Schooten. Elk ontwerp begint met een grondige analyse van het programma van eisen, de locatie en de omgeving. Maar wat gebeurt er als die condities veranderen? Ogenschijnlijke tegenstellingen tussen het programma en de context benutten ze om een specifieke invalshoek te vinden.

Auteursinformatie
Hans Ibelings is oprichter en hoofdredacteur van A10, een internationaal tijdschrift voor nieuwe Europese architectuur. Daarnaast heeft hij zich gespecialiseerd in het schrijven van monografieën van architecten en -bureaus.

Andere titels door Hans Ibelings
Designing for the Public
In publieke opdracht
Dialoog met mensen en plekken. Soeters Van Eldonk architecten 1995-2009
Dialogue with people and places. Soeters Van Eldonk architecten 1995-2009
De nieuwe traditie / The New Tradition
Landscapes of Transition
Europese architectuur 1890-2010
New European Architecture 09/10
New European Architecture 08/09
New European Architecture 07/08
European Architecture 1890-2010
New European Architecture 10/11

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Hans Ibelings
Uitgever
SUN
ISBN
9789085069713
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Meerdere talen
Aantal Pagina's
263

Bijzonder

  • Bach

    John Eliot Gardiner

    Prijs € 49,90